İnşaat demirinde haftanın kapanış fiyatları belli oldu!

İnşaat demiri piyasasında haftanın kapanış fiyatları merak konusu oluyor. İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri ton fiyatlarında son fiyatlar neler?

Türkiye’de inşaat sektörünü maliyetler zorlamaya devam ediyor Sektör bir yandan inşaat yapı malzemelerine gelen zamlarla boğuşurken bir yandan da dibe vuran konut satışlarına çare bulmaya çalışıyor. İnşaat demiri piyasasındaki gelişmeler ise inşaat sektörünü memnun edecek nitelikte olmuyor.

ÇİN FİYATLARI ETKİLİYOR!

Çin tarafından demir piyasasına yapılan müdahaleler Türkiye’de iç piyasaya olumsuz yansıyor. Çin gayrimenkul sektörü iflaslarla sarsılırken demir talepleri dip yaptı. Dünyanın en büyük demir üreticisi ve tüketicisi Çin’de gerçekleşen bu daralma piyasada fiyat yükselişi gerekçesi oluyor. Bundan dolayı da inşaat demiri fiyatlarında bir miktar da yeni yükseliş takip ediliyor.

ŞANTİYELER KAPANDI!

Türkiye’de iç piyasada inşaat demiri için oldukça parlak gelişmeler olmuyor. Bir süredir inşaat demirinin iç talepten yoksun kaldığı biliniyor. Kış şartlarının etkisini iyice hissettirmesinin ardından çok sayıda firma şantiyeleri kapattı. Bu da inşaat demiri için az olan talepleri daha da azalttı. Oldukça zor durumda kalan piyasa bu ortamda fiyatlama yapıyor.

Demir fabrikaları azalan iç taleplerden dolayı artık üretim kapasitelerini düşürmeye karar verdiler. İhracat kanallarının da son dönemlerde sağlıklı bir şekilde kurulamamasından dolayı inşaat demiri satışları oldukça sınırlandı. Bu sınırlı üretim piyasaya fiyat artışı olarak yansırken tüccar tarafında da stokların dolu olması büyük bir daralmaya neden oluyor.

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATLARI!

İnşaat demiri fiyatlarında haftanın kapanış fiyatları da merak ediliyor. Alınan son bilgilere göre ince inşaat demirinin tonu İstanbul’da 14.900 TL’ye, Ankara’da 15.100 TL’ye, İzmir’de 14.650 TL’ye satılıyor. Kalın inşaat demirinin ton fiyatı ise İstanbul’da 14.700 TL, Ankara’da 14.700 TL ve İzmir’de 14.300 TL oldu.

Emlak Haberleri Haberleri