İnşaat demirinde resesyon fiyatlaması! İstanbul, Ankara, İzmir ton fiyatları!

İnşaat demiri piyasasında resesyon fiyatlaması kendisini göstermeye başladı. Küresel etkilerle inşaat demiri fiyatları düşerken iç piyasada satışlar durdu.

Türkiye’de inşaat sektöründe yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle inşaat yapı malzemelerinin fiyatlarında çok ciddi piyasa koşulları olumsuz etkiler bırakıyor. İnşaat demiri de bu malzemelerin başında geliyor. İnşaat demiri fiyatları sektörü zorlarken fiyatlardaki istikrarsız görüntü özellikle inşaat şirketlerini hareketsiz bırakıyor.

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDAKİ SON GELİŞMELER

İnşaat demiri için son piyasa gelişmeleri merak ediliyor. İnşaat demiri için ana fiyatlama Türkiye’de iç piyasada yapılamıyor. Bunun için de dış piyasadaki fiyatlamaların yakından takip edilmesi gerekiyor. Özellikle Çin’de gayrimenkul sektörünün iflas krizi tam anlamıyla çözüme kavuşmazken demirin stratejik hakimi olan bu ülke inşaat demiri fiyatlarında belirleyici oluyor.

Ekonomik resesyon tüm piyasalarda etkisini gösterirken inşaat ve emlak sektörleri çok daha net bir şekilde etkileniyorlar. Bu durumda da inşaat demiri fiyatlarında tamamen istikrarsız bir görüntü ortaya çıkıyor. Bir gün fiyatlar yükselirken sonraki gün fiyatlar düşebiliyor. Bu dengesiz fiyatlama az olan taleplerin durmasına neden oluyor. Türkiye’de iç piyasada da bu fiyatlamadan dolayı satışlar durmuş durumda.

İnşaat demiri fiyatların düşüş olmasına karşın satışlar gerçekleşemiyor. Özellikle kış mevsimi koşullarının da etkisiyle inşaat demiri talepleri kesildi. Tüccarlar ise satış yapmak yerine stoklarını doldurmaya başladılar. Az sayıda gerçekleşen satışlar ise piyasayı ayakta tutmak için yeterli gelmiyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR?

İnşaat demiri için son piyasa fiyatlamaları merak konusu olurken Ankara’da ince inşaat demirinin tonu 15.250 TL’ye, kalın inşaat demirinin tonu ise 14.850 TL’ye geriledi. İstanbul’da ise ince inşaat demirinin tonu 15.050 TL’ye, kalın inşaat demirinin tonu 14.850 TL’ye düştü. İzmir’de ince inşaat demiri için ton fiyatı 14.800 TL, kalın inşaat demiri için ise 14.450 TL fiyatları uygulanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri