İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3.3 düştü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aylık sektör raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre 3. Çeyrekte üretimde düşüş yaşandı.

İnşaat sektörünün merakla beklemiş olduğu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aylık sektör raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre inşaat malzemelerinde sanayi üretimi düşüşünü 4. aya taşımış oldu. 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aylık sektör raporu verilerine göre üçüncü çeyrek ortalaması düşüş gösterdi. Hatırlanacağı üzere bundan önce yayımlanan ilk çeyrek raporunda sektör yüzde 4,4 oranında artış gösterirken ikinci çeyrek raporunda yaşanan artış ise yüzde 2,1 olarak ilan edilmişti. 

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ ÜRETİMİ DÜŞTÜ! 

İMSAD tarafından açıklanan ve inşaat sektörünün en önemli öncü göstergeleri arasında gösterilen İMSAD aylık sektör raporu Aralık 2022 yayımlandı. Raporda sektörde 2023 yılının birinci yarısında gerileme ikinci yarısında ise toparlanma yaşanması beklentisine yer verildi. 2022 senesinin son çeyreklik döneminde üretimde düşüş yaşandığı açıklandı. 

2023 YILI İNŞAAT SEKTÖRÜ BEKLENTİLERİ NELER?

Raporda 2023 yılına ilişkin beklentiler de açıklanırken "Sıkı para politikaları ve ekonomilerdeki yavaşlama pazarlarımızdaki inşaat sektörlerinde küçülmeye yol açmaktadır. Yılın ilk yarısında Avrupa, İngiltere ve ABD inşaat sektörleri küçülecektir. Eğer yukarıda genel ekonomi için belirtilen senaryo gerçekleşirse inşaat sektörlerinde de yılın ikinci yarısında yeniden büyüme beklenmelidir" ifadelerine yer verildi. 

İnşaat sektöründe 2023 yılını seçim sonuçları, seçimden sonra yürütülecek olan parasal politikalar ve vatandaşın konuta olan talebi belirleyecek. 

Emlak Haberleri Haberleri