İnşaat Malzemeleri Sektörünün Dev Markası Kalekim Halka Arz Ediliyor

Borsada halka arz işlemleri tüm hızı ile devam ederken inşaat malzemeleri sektörünün dev markası Kalekim'de halka arz duyurusu yayımlayan şirketler arasına katıldı. Kalekim halka arz eşit mi, oransal mı, fiyatı belli mi, ne zaman?

Türkiye'nin inşaat sektöründeki lider markaları arasında yer alan Kalekim halka arz için ilk adımı attı. Kendi alanında sekörün en güçlü şirketleri arasında yer alan Kalekim tarafından yapılan başvuruya SPK onay verdi.

Kale Grup şirketleri arasında yer alan Kalekim'in payları için halka arz sürecinde yapılan izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafndan onaylandı ve halka arz süreci için ilk adım atılmış oldu. Kalekim tarafından hem izahname başvurusu onayı hem de merak edilen sorular hakkında açıklama yapıldı.

KALEKİM HALKA ARZ NE ZAMAN, TALEP TOPLAMA TARİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kale Grubu şirketleri arasında yer alan Kalekim halka arz talep toplama tarihleri duyuruldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada talep toplama işlemlerinin 6 Mayıs ve 7 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ilan edildi.

KALEKİM HALKA ARZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI?

Halka arz işlemi Kalekim tarafından eşit dağıtım yöntemi ile yapılacak.

KALEKİM HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Kalekim halka arz fiyatları 13.75 - 14.75 TL olarak belirlendi. Halka arz işlemine AK Yatırım liderlik ederken, halka arz işleminde desteği 29 üyeden oluşan konsorsiyum sağlayacak.

KALEKİM NE ZAMAN KURULDU, SEKTÖRÜ VE FAALİYETLERİ NELER?

Son dönemde halka arz duyuruları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken son halka arz duyurusu yayımlayan şirketlerden biri de Kalekim oldu. Kalekim 1973 yılında kurulurken seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle başladığı sektörde bugün inşaat malzemeleri sektöründe kullanılan çok sayıda ürünü üretmektedir.

İnşaat sektörü yapı kimyasalları alanında faaliyetlerini sürdüren şirket Kale Grup iştirakleri arasında bulunmakta olup seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, mastikler, köpükler, yüzey hazırlık malzemeleri, seramik temizlik ve bakım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvaları üretilen ürünler arasında bulunuyor.

Şirketin Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan 7 üretim tesisi bulunuyor.

Emlak Haberleri Haberleri