İnşaat sektörü güven endeksi Aralık ayında yükseldi

TÜİK Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Aralık 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre inşaat sektöründe güven endeksi yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Aralık ayına ilişkin beklenen güven endeksi verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de güven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi. 

TÜİK Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Aralık 2022 raporunun açıklanan sonuçlarına göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 ve inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi. 

İNŞAAT SEKÖTRÜNDE GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 1.2 ARTTI 

Açıklanan rapora göre inşaat sektöründe güven endeksi 2022 senesinin Aralık ayında yüzde 1,2 oranında artış gösterdi. Açıklanan rakamlara göre İnşaat sektörü güven endeksi yaşanan yükselişin etkisi ile 91,6 seviyesinden 92,6 seviyesine yükselmiş oldu. 

İnşaat sektörü alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi için açıklanan güven endeksi verisi yüzde 3,9 oranında düşüş gösterdi ve 83,8 seviyesinden yüzde 80,5 seviyesine çekildi. Gelecek 2 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi için ise endeks verisinde yüzde 5,4 oranında yükseliş yaşandı ve endeks verisi 99,4 seviyesinden yüzde 104,8 seviyesine ulaştı. 

 Yükselen inşaat maliyetleri nedeni ile sektör son derece zorlu bir süreçten geçerken güven endeksinde yaşanan yükseliş moral oldu. Gözler 2023 senesine çevrilirken açıklanacak olan yeni konut kampanyasının sektöre bir ivme kazandırması bekleniyor. 

Emlak Haberleri Haberleri