İnşaat sektörü kan ağlıyor! Konut satın almak hayal oldu!

İnşaat sektöründe çok büyük sıkıntılar yaşanmaya devam edilirken sektör içerisinden yapılan değerlendirmeye göre ihtiyaçtan için bile konut satın almak hayal oldu.

Türkiye’de inşaat sektörü son 2 yıldır oldukça büyük sıkıntılar içerisinden geçiyor. Artan inşaat maliyetlerinden dolayı inşaat sektörü tüm cazibesini yitirdi. Düşen konut satışları bunun en önemli göstergesi olurken kamu müteahhitlerinin yaşadıkları problemlerin çözülememiş olması sektörün en önemli sorunu olmaya devam ediyor.

MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ

İnşaat sektörünün sorunları Adana Ticaret Odası tarafından masaya yatırıldı. Toplantıda inşaat maliyetlerinin son bir yıl içerisinde yüzde 200 ile 500 arasında arttığı tespiti yapıldı. Bunun konut fiyatlarına da yansıdığı da belirtilirken fiyatların vatandaşların alım gücünün çok ötesine geçtiğinin altı çizildi.

KONUT SATIN ALMAK HAYAL!

Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aziz Kaya bir değerlendirme yaparak, “Gayrimenkul fiyatları çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Şu anda insanlar gayrimenkul yatırımı yapamıyorlar. Bırakın yatırımı ihtiyaç halinde bile konut satın almak bir hayal haline dönüştü. Bu fiyatlarla konut satın almak çok mümkün değil. Bunun üzerine kafa yormak gerekiyor. Bunun bir başka yolu yok.” ifadelerini kullandı.

KAMU MÜTEAHHİTLERİ ZOR DURUMDA

İnşaat sektörünün zor bir durumda kaldığını belirten Aziz Kaya, “İnşaat sektöründe aşılamayan zorluklar bulunuyor. Sektörün her damarından kan akıyor. Sadece konut yapıp satan firmalardan bahsetmiyorum. Kamu müteahhitleri de fiyat farklarından dolayı mağdur oluyorlar. Bu mağduriyet için bazı önlemler alınmış olsa da yeterli gelmedi. Genel itibariyle proje, imar, altyapı sıkıntıları da yaşanıyor. Bu sorunların tamamına ivedilikle çözüm bulunması gerekiyor. Aksi bir durumda inşaat sektörü kan kaybetmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Adana’da inşaat sektörünün karşılaştığı sorunlara yönelik Adana Ticaret Odası tarafından bir dosya hazırlanıp Ankara’da ilgili bakanlıklarla görüşme yapılacağı bildirildi.

Emlak Haberleri Haberleri