İnşaat Sektörü Maliyet Krizine Meydan Okudu, Şubat Ayında Ciro Endeksi Yüzde 55 Arttı

TÜİK Ciro Endeksleri, Şubat 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de yaşanan büyük maliyet krizine rağmen inşaat sektöründe ciro artışı kaydedildi.

İnşaat sektörü tarafından merakla beklenen Ciro Endeksleri, Şubat 2022 raporu yayımlandı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye'de toplam ciro yıllık bazda yüzde 105,4 oranında artış gösterdi.

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri tarafından elde edilen ciroların toplamından elde edilen cirodaki artışta en büyük pay tek başına yüzde 123,6 ciro başarısı elde eden sanayi sektörünün oldu. Hizmet ciro endeksi ve ticaret ciro endeksi verileri de güçlü yükselişleri ile dikkat çekti.

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO ENDEKSİ ŞUBAT 2022 AÇIKLANDI!

Toplam ciro Şubat ayında yüzde 105,4 oranında yükseliş gösterirken, alt detaylarına bakıldığında; 2022 yılı Şubat ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 123,6, inşaat ciro endeksi yüzde 55,2, ticaret ciro endeksi yüzde 94,1, hizmet ciro endeksi yüzde 119,6 arttı.

Şubat ayında Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksinde yaşanan aylık yükseliş yüzde 7,9 olarak gerçekleşti. Sektörlere göre bakıldığında ise inşaat ciro endeksi aylık bazda yüzde 7,3 oranında bir artış gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü uzun süredir çimento, demir ve hazır beton fiyatları başta olmak üzere inşaat malzemelerine gelen zamlarla mücadele etmeye çalışıyordu. Özellikle de çimento fiyatları müteahhitlerin tepkisini çekerken bazı şantiyelerde işlerin zorunlu olarak durdurulmasına rağmen ciro endeksinde yaşanan yükseliş sektörü memnun etti. Müteahhitler yeni çıkartılan fiyat farkı kararnamesinde bazı maddelerin düzeltilmesini talep ediyordu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri