İnşaat Sektörü ve Müteahhitlere Kötü Haber! Stoklar Düştü, Çin'de Demir Cevheri Fiyatları Yükseldi

Uzun süredir yükselen demir fiyatları nedeni ile büyük sıkıntılar yaşayan inşaat sektörü demir cevheri fiyatlarında başlayan düşüş ile umutlanmıştı. Ne yazık ki Çin'den kötü haber geldi. Demir cevheri fiyatları Asya piyasasında dünyanın en büyük çelik üreticisi olan Çin'de limanlardaki stokların düşmesi ile yeniden yükselişe geçti! Demir fiyatları ne kadar, Ankara, İstanbul, İzmir inşaat demiri ton fiyatı kaç lira?

Demir fiyatları dalgalı olarak seyretmeye devam ederken Çin tarafından yapılan müdahaleler sonucunda demir cevherinin fiyatında bir miktar geri çekilme yaşamıştı. Demir fiyatları için indirim beklentisi oluşurken ne yazık ki Çin cephesinden bu sefer kötü haber geldi.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi olan ve demir fiyatlarına yön veren ülke olarak kabul edilen Çin'de limanlarda bulunan stokların hızla aşağı yönlü hareket etmesi ile demir cevheri fiyatları yeniden yükseldi. Pandemi sonrası artan talebi karşılamakta zorlanan Çin'de yaşanan bu olumsuz gelişme demir fiyatlarına da zam olarak yansıdı.

ANKARA, İZMİR İSTANBUL DEMİR FİYATLARI NE KADAR, DEMİRİN TON FİYATI KAÇ TL?

Eylül teslimatlı demir cevheri vadeli kontrat fiyatı 21 Haziran 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye yükseldi ve ton başına 3.2 oranında yükseldi. Aynı zamanda Dalian emtia borsasında en yoğun işlem gören kontrat olan demir cevheri fiyatı yaşanan yükselişin etkisi ile 1,209.50 yuana yani 187.13 dolar seviyesine ulaştı.

Singapur borsasında ise en aktif işlem gören kontrat olan Temmuz teslimli demir cevheri vadeli kontratı fiyatı da yüzde 1.1 oranındaki artışın ardından 213,85 dolar seviyesini görerek 15 Haziran tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Ankara'da 8'lik inşaat demiri fiyatı 7 bin 340 lira üzerinden işlem görürken İstanbul'da 7 bin 450 lira ve İzmir'de ise 7 bin 275 lira olarak gerçekleşti. Yükselen fiyatlar nedeni ile iç piyasada demir talepleri yavaşlarken iç piyasada sektör yatay bir dönemden geçiyor. Özellikle de kamu müteahhitleri artık iş yapamaz hale geldiklerini dile getirirken fiyat farkı kararnamesi taleplerini dillendirmeye devam ediyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri