İnşaat Sektöründe Günlük Yevmiye İle Çalışan İşçiler Maddi Yardım ve 1000 TL Devlet Desteği Alacak Mı?

Corana virüsü krizi nedeni ile çok sayıda inşaat şantiyesinde çalışmalara ara verilirken bazı projelerde de işçiler vardiya ile çalışma sistemine döndü.

Corana virüsü krizi nedeni ile çok sayıda inşaat şantiyesinde çalışmalara ara verilirken bazı projelerde de işçiler vardiya ile çalışma sistemine döndü. Süreçte ne yazık ki pek çok inşaat işçisi de işten çıkarıldı ya da memleketlerine giderek ailelerinin yanında olmak için kendi istekleri ile işten ayrıldı. Peki, işten çıkarılan yevmiye ile çalışan kişilere 1000 TL devlet yardımı ödenecek mi, devlet yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlerden biri de inşaat sektörü olarak öne çıkıyor.



Gerek şantiyelerde çalışan işçilerin sağlıklarını korumak gerekse de konut talebinde yaşanan azalma ile beraber ne yazık ki çok sayıda inşaat işçisi işten çıkarıldı.



YEVMİYE İLE ÇALIŞANLARA DEVLET DESTEĞİ VAR MI?



Konu hakkında 6 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yayımlamış ve yevmiye ile çalışan kişileri mağdur etmeyeceklerini söylemişti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Şimdi 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladık. Özellikle yevmiyeyle günlük kazançla hayatını sürdürmek zorunda olan hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum.



Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvuru yaparak durumunuzu anlatmanız yada elektronik devlet olarak başvurmanız halinde devletimiz sizlere de her türlü destek verecektir" açıklamasında bulunmuştu.



Bu kapsamda inşaat işçileri de günlük yevmiye ile çalıştıkları için yeni verilecek olan devlet desteğinden almaya hak kazanmıştı. Söz konusu yardım için başvurular Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden telefonla yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri