İnşaat Şirketleri ve Müteahhitler İçin Konkordato İlan Etmenin Maliyeti Yükseldi!

Ekonomik kriz sonrası inşaat sektörü büyük darbe almış 2019 yılında konkordato ilan eden şirketlerin sayısında rekor artış yaşanmıştı.

Ekonomik kriz sonrası inşaat sektörü büyük darbe almış 2019 yılında konkordato ilan eden şirketlerin sayısında rekor artış yaşanmıştı. Yaşanan süreçte bazı inşaat şirketleri ve konut üreticileri ne yazık ki konkordatodan çıkamayarak iflas etmişti. Yapılan yeni yasal düzenleme ile konkordato ilan etmenin maliyeti yükseldi. İnşaat şirketleri artık konkordato ilan etmek için 8 kalem için avans ödemesi yapmakla yükümlü tutulacak. Konkordato Gider Avansı Tarifesi 2020 detayları haberimizde...

Ekonomide yaşanan dalgalanma sonrası sayılarında artış yaşanan konkordato ilan eden şirketler hakkında yeni bir yasal düzenleme yapıldı.



Resmi Gazete'de Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni Konkordato Gider Avansı Tarifesi 2020 ile alınan avans ücretlerin limitleri yükseltildi.



KONKORDATO GİDER AVANSI TARİFESİ 2020 RESMİ GAZETE İLE YAYIMLANDI!



27 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Konkordato Gider Avansı Tarifesi ile ödenecek olan ücretler yeniden belirlendi.



Dünya Gazetesi tarafından yapılan habere göre “Bildirilen alacaklı sayısının üç katı tutarında tebligat gideri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı olan 700,00 Türk Lirası, Resmî İlan Fiyat Tarifesinde belirlenen Basın-İlan Kurumu resmî ilan portalında yapılacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı, ilgili kurum ve kuruluşlara yapılacak bildirim için elli adet iadeli taahhütlü posta ücreti, bilirkişi için Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen ücretin üç katı tutarı, mahkemece belirlenecek ücreti sonradan tamamlanmak üzere konkordato komiseri olarak görevlendirilecek kişi için asgari 1.000,00 lira üzerinden hesaplanan beş aylık ücret tutarı, diğer iş ve işlemler için 400 lira, iflasa tabi olanlar yönünden 18.000 bin lira iflas gideri” olmak üzere toplam 8 kalemde avans ödemesi gerçekleştirilecek.







KONKORDATO GİDERİNİN AVANS İADESİ HÜKÜMLERİ YENİDEN BELİRLENDİ



Yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber gider avansının kullanılmayan bölümlerinin iadesi hakkında da yeni hükümler belirlendi.



Bundan sonra gider avans iadesi banka hesabı olması durumunda EFT ile hesaplara yatırılacak. Banka hesabını bildirmeyen kişilere para iadesi ise masrafları kendilerinden kesilmek sureti ile PTT şubeleri üzerinden yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri