İnternetten Emlak Vergisi Borcu Ödeme 2021! Bankalardan Emlak Vergisi Ödenir Mi?

Bankaların mobil uygulaması yada internet bankacılığı üzerinden emlak vergisi ödenir mi? Emlak vergisi internet nasıl ödenir? Online vergi ödeme işlemleri ve 2021 yılı emlak vergisi ödeme süreci haberimizde.

2021 yılı emlak vergisi ödemelerinde süreç devam ediyor. 2021 yılına dair vergi ödemelerinin ilk taksitini ödeyecek olan vatandaşlar 1 Mart tarihinden itibaren ödemelerini yapıyorlar. Mayıs sonuna kadar devam edecek süreç kapsamında vatandaşlar borçlarını farklı şekillerde ödeyebilecekler.

SALGIN DÖNEMİNDE ONLİNE ÖDEMELER ARTTI

Koronavirüs salgını kapsamında kurumlara gitmek istemeyen vatandaşlar ödemelerini online yapmayı tercihg ediyor. Kalabalık ortamlardan uzak durmak isteyen vatandaşlar kurumların sundukları elektronik seçenekleri araştırıyorlar. Emlak vergini online olarak ödemek isteyenler için ise belediyelerin hizmetleri bulunuyor.

Emlak Vergisi Online Nasıl Ödenir?

Bilindiği üzere emlak vergisi ödemeleri belediyeler üzerinden yapılır. Gayrimenkulün bulunduğu ilçe belediye başkanlığına yapılacak ödemeler, online yapılmak istendiğinde belediyenin web sitesi üzerinden olacak. Belediye başkanlıkları pandemi süreci kapsamında web sitelerinde sağlanan online ödeme seçeneklerini artırdılar.

Emlak vergisi ödemeleri bu seçeneklerin başında geliyor. Vatandaşlar belediyelerin sunduğu hizmetler kapsamında veznelere gitmek zorunda kalmadan belediye başkanlığı resmi sitesi üzerinden ödemelerini kolayca yapabilirler. Çoğu belediye başkanlığı bu alanda vatandaşlara online ödeme hizmeti sağlarken bazı belediyelerde henüz bu süreç başlamamış olabilir.

ŞAHSEN ÖDEMELER BELEDİYELERE

Ödemelerini şahsen yapmak isteyen yada online ödeme seçeneği sunmayan belediyeler için vatandaşlar kuruma gidecekler. Belediyelerin emlak müdürlüklerine gidecek olan vatandaşlar ilgili veznelere sicil numaraları yada T.C. kimlik numarası ile emlak vergisi ödemesi birinci taksitlerini yapacaklar.

BANKALAR EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ ALIR MI?

Çoğu banka çeşitli vergi ödemeleri için online hizmet sağlamakta. Ancak o işlemler Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK ve benzeri kurumlar için. Emlak vergisi ödemeleri bankaların hizmet alanında yer almıyor. Ödemeler ya belediyelerin web sitesi üzerinden yada belediyelerin emlak müdürlüklerine şahsen yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri