İpotekli Konut Satış Rakamları Şubat Ayında Yüzde 36 Arttı!

TÜİK Şubat 2022 konut satış istatistikleri raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,99 üzerinde olmasına rağmen ipotekli konut satışları arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Şubat 2022 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 20,1 oranında artış gösterdi. Yaşanan artışın ardından konut satış rakamları Şubat ayında 97 bin 587 adet olarak gerçekleşti.

18 bin 752 adet konut satışı ile İstanbul yine her zaman olduğu gibi Türkiye'nin en çok konut satılan ili oldu. Konut kredisi faiz oranları rakamlarında yaşanan yükselişe ve oranların halen psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 0.99 oranının üzerinde yer almasına rağmen yine de artış gösterdi.

VATANDAŞ YÜKSEK FAİZ DİNLEMEDİ, KREDİ ÇEKEREK EV SATIN ALDI!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 35,6 oranında artış gösterdi ve 19 bin 888 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yaşanan yükselişin ardından yüzde 20,4 olarak gerçekleşti.

Ocak-Şubat döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49,9 artışla 38 bin 71 adet olarak kayıtlara geçti.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Ekonomistlerin kredi çekerek ev sahibi olunmasını tavsiye ettikleri konut kredisi faiz oranı psikolojik eşiği yüzde 0,99 olarak belirlenirken şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı yüzde 1,20 rakamı ile kamu bankaları tarafından uygulanıyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank sıfır konutlar için yüzde 1,20 oranı ile sıfır konut kredisi desteği verirken ikinci el konutlarda ise yüzde 1,29 oranı ile kredi desteği veriliyor.

Emlak Haberleri Haberleri