İranlılar Vatandaşlık İçin Son 3 Yılda Türkiye'de 7 Milyar Dolarlık Gayrimenkul Yatırımı Yaptılar

Türkiye'de son yıllarda yabancılara gayrimenkul satışı yapılması oldukça arttı. İran'dan gelen iddiaya göre İranlılar son 3 yılda Türkiye'den 7 Milyar Dolar değerinde gayrimenkul satın aldılar.

Türkiye'de yabancılara yapılan gayrimenkul satışları son yıllarda gelişme kaydetti. Yabancılar genellikle Türkiye'de konut, arsa gibi gayrimenkuller satın alarak vatandaşlık hakkı elde etmek istiyorlar. Belirli bir değerin üzerinde gayrimenkul yatırımları için yabancı yatırımcılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilebiliyor.

İRANLILAR VATANDAŞLIK İÇİN TÜRKİYE'DE GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPIYORLAR

Türkiye'den vatandaşlık almayı cazip bulan bazı ülkelerin vatandaşları da yoğun bir şekilde gayrimenkul satın alma talebinde bulunuyorlar. Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapanlar arasında İranlılar ise yüksek bir noktada yer alıyor. Çok sayıda İran vatandaşının Türkiye'de gayrimenkul yatırımı bulunuyor. Bu yatırımlar ile ilgili yabancılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkı elde ediyorlar.

TÜRKİYE İÇİN 7 MİLYAR DOLAR İDDİASI

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan İranlılar ile alakalı olarak İran'ın tecrübeli parlamenterlerinden Mojtaba Yousefi'den çok net bir iddia geldi. Bu iddiaya göre 2018 yılı ile 2021 yılı arasında İranlılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için Türkiye'den 7 Milyar Dolar değerinde gayrimenkul satın aldılar.

İran ile Türkiye'nin ilişkilerinin dostane bir şekilde olması gerektiğini söyleyen Mojtaba Yousefi, “Türkiye ile tarihi, kültürel ve dini bağlarımız var. İnsanlarımız kolay bir şekilde Türkiye'nin kültürüne adapte olabiliyorlar. Hatta çok sayıda İranlı son 3 yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkı elde ettiler. Bunun için 7 Milyar Dolar değerinde gayrimenkul satın aldılar.” dedi.

ABD YAPTIRIMLARINI TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI İLE AŞIYORLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının İranlı yatırımcılar için çok önemli olduğunu söyleyen Mojtaba Yousefi, “ABD tarafından İran'a 3 yıldır yaptırım uygulanıyor. Dolayısıyla İranlı yatırımcılar bu yaptırımları aşmanın yollarını zorluyorlar. Bunun için de yurt dışında yatırım yapıyorlar. Türkiye'de gayrimenkul satın alan iranlı vatandaşlar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyorlar. Böylelikle ABD yaptırımlarına maruz kalmadan ticaret yapmalarına imkan sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.

HER YIL TÜRKİYE'DEN 3 BİNDEN FAZLA KONUT SATIN ALIYORLAR

İranlıların Türkiye'de satın aldıkları konut sayılarının yüksek olduğu Türkiye'deki resmi kayıtlara da yansıyor. Hemen hemen her yıl İranlılar Türkiye'den 3 binden fazla konut satın alıyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri