İş Bankası'ndan 80 Bin TL'ye, 146 Bin TL'ye, 200 Bin TL'ye Satılık 2+1, 3+1, 4+1 Ve Dubleks Konutlar!

Ev sahibi olmak isteyenlere İş Bankası tarafından özel fiyatlı konut satışı yapılıyor. İş Bankası Türkiye'nin hangi illerinde ne kadar maliyetle konut satışı yapıyor. İş Bankası'nın kelepir evler...

Türkiye'de ev sahibi olmanın her geçen güçlenmesiyle beraber vatandaşlar farklı alternatiflere yönelmeye devam ediyorlar. Emlak piyasasının şartlarında bir ev satın almak artık yavaş yavaş ortalama maaşı olan vatandaşlar için imkansız hale geldi. Barınma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerekli olan ev satın alımı için de insanlar seçeneklerini değerlendiriyor. Son dönemlerde emlak piyasasında yaşanan fiyat yüksekliğene alternatif uygulamayı bankalar sağlıyorlar. Bankalar çeşitli nedenlerle mülkiyetlerine geçen evleri uygun fiyatlarla satabiliyorlar.

BANKALAR NEDEN UCUZ KONUT SATIYOR?

Gayrimenkul yatırımları Türkiye'de en çok kazandıran yatırımlar arasında yer almıştır. Bundan dolayı da bir gayrimenkulün normal değerinin altında bir fiyatla satılacağı pek akla yatkın gelmemektedir. Bankalar ise bu kaidenin tek istisnası oluyor. Bunun da özel bir nednei bulunuyor. Peki bankalar neden ucuz fiyatlarla konut satışı yapıyorlar? Daha yüksek fiyata satma imkanı varken neden daha düşük fiyatla bankalar konut satıyor?

Bankaların ucuz konut satışının gerekçelerini anlayabilmek için bu konutların bankaların mülkiyetlerine nasıl geçtiklerini bilmek gerekiyor. Bankalar sorunlu kredilerden dolayı müşterilerin sahip oldukları konutları müşterilerce teminat gösterilmesinden dolayı kendi mülkiyetlerine alabiliyorlar. Bu şekilde ödenmeyen kredi de müşteri ile banka arasında kapanıyor. Bankaların bilançolarına kredi zararı olarak kullandırılan kredi işlenirken gayrimenkullerin listesine bir konut daha eklenmiş oluyor. Ancak bankaların önemsedikleri gayrimenkullerin fazla olması değil bilançoıdaki karlılık oluyor.

Kredi zararlarının kapatılabilmesi için bankalar mülk edindikleri konutları kısa bir sürede satmak istiyorlar. Bunun için de fiyatlar düşük tutulabiliyor. Ayrıca bir ihale süreci yaşanacağı için fiyat oldukça makul seviyede belirleniyor. Bir konutun satışı için çok teklif gelmeyince de o ev piyasanın yarı fiyatına satılabiliyor. Burada en çok kazançlı çıkanlar ise o konutları ucuz fiyata satın alan vatandaşlar oluyor.

İŞ BANKASI'NDA KELEPİR KONUTLAR

İş Bankası tarafından uygun fiyatlı kelepir konutlar satışa çıkarılmaya devam ediliyor. İş Bankası oldukça makul fiyatlarla satışa çıkardığı konutlar için konut satış ilanları yayınlıyor. İşte bu konut satış ilanlarına kısa bir süre önce güncelleme yapıldı. Peki İş Bankası şu anda hangi şehirlerde hangi fiyatlarla konut satıyor? İşte İş Bankası'nın satışa çıkardığı yeni konutlardan bazıları...

İş Bankası tarafından Ankara Mamak'ta 110 metrekare büyüklüğündeki konut 312 Bin TL'Lik fiyatla satışa çıkarıldı. Şahintepe Mahallesi'ndeki konut için henüz teklif yapılmadı.

İş Bankası tarafından yayınlanan konut satış ilanlarına göre Muş Merkez'de 1847 metrekarelik konut 300 Bin TL'ye, Tekirdağ Süleymanpaşa'daki 104 metrekare konut 400 Bin TL'ye ve Kırıkkale Yahşihan'de 100 metrekare konut 80 Bin TL'ye satışa çıkarıldı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan 212 metrekarelik dubleks daire 450 Bin TL'ye satışa sunuldu.

İş Bankası Kırşehir Çiçekdağı'nda 118 metrekare konutu 230 Bin TL'ye, 104 metrekare konutu ise 200 Bin TL'ye sattığını duyurdu.

Tekirdağ'ın çerkezköy ilçesinde bulunan 120 metrekare büyüklüğündeki apartman dairesi İş Bankası tarafından 350 Bin TL'ye satılıyor.

İş Bnaksı konut satış ilanına göre Artvin Kemalpaşa'da 115 metrekare büyüklüğündeki apartman dairesi 220 Bin TL'ye satılmak üzere satışa çıkarıldı.

İş Bankası Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan 98 metrekare büyüklüğündeki konutu 146 Bin TL'ye, Diyarbakır Kayapınar'da 240 metrekarelik konutu 600 Bin TL'ye satıyor.

Emlak Haberleri Haberleri