İşçiler için 5 bin kişilik konut yapılacak!

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçiler için TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, 5 bin kişilik bir konut projesi yapılacağını duyurdu.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçiler için TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, 5 bin kişilik bir konut projesi yapılacağını duyurdu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve sanayicilerle bir araya gelerek, sorun ve taleplerine kulak verdi.



SANAYİCİLERİN SIKINTILARINI DİNLEDİLER



Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan MTOSB İdari hizmet binasında yapılan toplantıya, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayiciler katıldı.



İŞÇİLER İÇİN KONUT PROJESİ YAPILACAK!



“Mersin'den buraya gelip çalışmak isteyenlerin birçoğu günü birlik gidip gelmek istemiyor.” Diyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, “MTOSB'nin hemen güney tarafında uygun olduğunu düşündüğümüz bir arazi var. Bu alana biz TOKİ ya da belediye vasıtasıyla burada çalışan işçilerimize yönelik, yaklaşık 5 bin kişilik bir konut projesi yapmayı planlıyoruz. Bu noktada işçilerimizin ödeyeceği peşinatın sanayicimiz tarafından ödenerek, işçi maaşından cüzi miktarlarda kesilmesi sağlanabilir. Biz Karaman'da projemizi bu şekilde yürüttük ve oldukça başarılı olduk. Böyle bir uygulama ile de buradaki işçileri hem konut sahibi yapar hem de nitelikli eleman sorununu büyük ölçüde çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri