İşini yapmayan ve sözleşmeye uymayan müteahhit nereye şikayet edilir?

Ev sahiplerinin son dönemlerde en sık araştırdığı konuların başında eksik bir şekilde aldığı evler konusunda müteahhitleri nereye şikayet edebileceği geliyor. Sözleşmeye uygun olarak evi teslim etmeyen müteahhit nereye şikayet edilir?

Yapılan sözleşmeye istinaden teslim edilen evde eksik olması halinde burada ev sahibi olarak yapmanız gereken ilk aşamaların başında müteahhitte ihtarname göndermek olacaktır. Noter aracılığı ile gönderebileceğini ihtarname sayesinde müteahhittin yaptığı eksiklikler için yasal süreç başlayacaktır.

EVİ KABUL ETMİŞ SAYILIRSINIZ

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların dışında evdeki eksikliklerin net bir şekilde belirtilmesidir. Kapıda, yerde, parkede, duşakabinde ya da balkondaki tüm eksikleri net bir şekilde söylemeniz gerekiyor. eksikliği zamanında bildirmezseniz, evi eksik olarak kabul etmiş sayılacaksınız.

Müteahhitte ihtar göndermeniz halinde süreç başlamamış ve müteahhit eksikleri yapmak için harekete geçmemişse bu noktada idari yaptırım için hukuki yollara başvurmanız gerekiyor.

MÜTEAHHİTİN İŞİNİ DOĞRU YAPMASI GEREKİYOR

Müteahhit, arsa karşılığı ya da maket üzerinden ev satması halinde sözleşme kurallarına uyarak evi tam ve eksiksiz bir şekilde bitirerek teslim etmek zorundadır. Sözleşmede yer alan renk farklılık ufak bir eksiklik bile inşaatın ayıplı satılması için yeterli olacaktır.

Gerekli işlemleri yapmayan müteahhitler için Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak dava edebilirsiniz. Burada görülen dava neticesinde genel olarak müteahhitte düşen bağımsız bölümlerin satışının yapılarak binadaki sakinlerin zararları karşılanacaktır. Bu şekilde dairedekilerin mağduriyetleri giderilecektir.

BİNA SÖZLEŞMEYE UYGUN OLARAK TESLİM EDİLMELİ

İşini doğru yapmayan ve binayı / daireyi eksikleri ile teslim eden müteahhitti şikayet etmek istiyorsanız, bu noktada süreye dikkat etmeniz gerekiyor. Müteahhittin özel olarak belirtilen renk, tasarım ve ölçü gibi maddelere sözleşmede yer aldığı şekilde binayı teslim etmesi gerekiyor.

Emlak Haberleri Haberleri