İslam Memiş erken seçim tarihi verip bombayı patlattı: Vergi affı ve yeni imar barışı affı 2022 - 2023 ne zaman çıkacak açıkladı!

İmar barışını kaçıran ya da ücretini ödemediği için yapı kayıt belgesi iptal olan milyonlarca kişi hükümet tarafından verilecek olan yeni imar barışı affı müjdesini beklemeye başlamıştı. Peki, meclis'te imar affı var mı, yeni imar barışı olacak mı, 2022 imar affı ne zaman çıkacak?

Hatırlanacağı üzere yapılarında imara aykırılık bulunması nedeni ile kaçak yapı statüsünde bulunan kişilere 2018 senesinde yapılan kanuni düzenleme ile imar barışı müjdesi verilmişti. Söz konusu yasal düzenleme ile yapı kayıt belgesi alan kişilerin devletle imar barışı sağlanmıştı. 

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan kaçak yapıları kapsayan imar barışı yoğun ilgi görmüş, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu yoğun talep nedeni ile 2 kere uzatılmıştı. 31 Aralık 2019 tarihinde imar barışı başvurusu sona ererken, yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi içerisinde ödeme yapmayan başvuru sahiplerinin yapı kayıt belgesi iptal edilmişti. 

YENİ İMAR BARIŞI OLACAK MI, 2022 İMAR AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gerek imar barışı son başvuru tarihini kaçarak çıkarılan düzenlemeden yararlanamayan gerekse de yapı kayıt belgesi başvurusu yapmasına rağmen son ödeme tarihin kaçırdığı için düzenlemeden yararlanamayan kişiler yeni imar barışı müjdesi beklemeye başlamıştı. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen hükümet kanadından konu hakkında beklenen açıklama bir türlü gelmemişti. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı. 

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ KARARI ERKEN BASKIN SEÇİM HABERCİSİ Mİ?

İslam Memiş Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi kararını değerlendirirken yaptığı açıklamasında "Benim değerlendirmem şöyle; TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. $ 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs söylemleri ile “Buyrun yapalım” cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum" diyerek bunun erken seçim habercisi olabileceğini söyledi. 

YENİ İMAR BARIŞI GELECEK Mİ, İMAR AFFI NE ZAMAN ÇIKAR?

İslam Memiş yapmış olduğu açıklamasının devamında "Türkiye piyasası “Seçim Ekonomisi” ne girdiğinden $ ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Ard arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" diyerek imar barışı ve vergi affı için çalışmaların masada hazır olduğunu iddia etti. 

Tüm verilerin Eylül ayını işaret ettiğini belirten İslam Memiş, bundan sonraki sürecin ekonomi odaklı değil seçim odaklı yürütüleceğini söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri