İslam Memiş Merak Edilen Soruya Yanıt Verdi: Altın ve Gümüş Bozdurularak Bu Zamanda Ev ve Araba Alınır Mı?

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşırken elinde altını olanla, altın bozdurmak isteyen kişiler araştırmalara başladı. Peki, altın bozdurarak ev almak mantıklı mı?

Gram altın fiyatının 600 TL ile tarihi rekorunu kırması üzerine pek çok kişi "altın bozdurmak için doğru zaman mı, altın bozdurup ev alınır mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Aylar öncesinden gram altında 600 TL hedefini açıklayan İslam Memiş bu seferde altın bozdurmak isteyenler için değerlendirmede bulundu.

ALTIN BOZDURUP EV ALINIR MI?

Altın fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken İslam Memiş elinde altını olanlar için özel bir video yayımladı. Sosyal medya hesabı üzerinden video yayımlayan İslam Memiş altın fiyatları yorumları ile dikkat çekti. Memiş videosunda "Ev fiyatları yükselir mi, konut fiyatları ne olur, altın bozdurulup emlak alınır mı, altın fiyatları nereye kadar yükselir, araba alınır mı, yatırımımı nasıl değerlendirmeliyim sorularını yanıtlamaya çalışacağım.

Bir çok soru gelmeye başladı. Ev almak için altın biriktiriyorduk. Şimdi altın satarak ev almalı mıyız? Benim kişisel görüşüm şu. Ben ev almak için altın birikimi yaptıysam ve kirada oturup kira ödüyorsam, altında 600 TL olduysa ben av alırım.

KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Her ne kadar faiz indirimi yapılsa da dolar kuru yükseldiği için maliyet artışı devam ettiğinden emlak fiyatları düşmez, aksine yükselir. Ben kirada oturduysam, altınımı satarım, emlak alırım. Ancak emlak alırken bunlara dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka bir sözleşme yapılması ve belediyeden imar durumu araştırılması gerekiyor. Ticareti yapmadan önce kesinlikle satıcının hesabına para geçmeyeceksiniz.

YATIRIM ARACI OLARAK EV ALINIR MI?

Evet , şu anda fiyatlar yükseldiği için dolar ve altın bozdurup ev almak mantıklı. Ama ev alırken büyük evler yerine küçük evleri tercih ederim. Ben ticaret yapıyorum, tüccarım. Mal sahibi geldi benim işyerimi satışa çıkardı. 1,5 milyonl liraya bir tane dükkan alacağıma 4 tane küçük daire alırım.

Kendimi 1 kiracıya bağlayacağıma 4 kiracıya bağlarım. Ben bütün paramı büyük metrekareli evlere yatırmam. Şu anda evin deposunu tuvalet olarak kullananlar dahi buraları eve çevirip mültecilere ciddi fiyatlarla kiraya verdi. Türkiye ciddi bir kütlesel göç yaşadığı için küçük daireleri almak şu anda daha mantıklı" dedi.

BU FİYATLARLA ARABA ALINIR MI?

Bu tamamen kişisel duruma bağlı. Adamın parası vardır, 400 - 500 bin liralık arabayı satın alar. Bu arabanın kasko parasını göz önüne alındığında kaza halinde değer tespiti düşüyor. Arabaların ciddi masrafları var. 500 bin liraya araba almaktansa ev almak daha mantıklı. Ama bu tercih meselesi" dedi.

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş'in açıklamalarından derlenmiş olup emlak365.com olarak yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak Haberleri Haberleri