İstanbul Boğazı'ndaki Kaçak İnşaat Tahliye Edilerek İBB Ekipleri Tarafından Mühürlendi!

İstanbul Boğazı'nda Anadolu Hisarı'nda kaçak inşaat için yapılan tartışmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mühürleme ve yıkım kararları ile son buldu.

İstanmbul Boğazı'nda Anadolu Hisarı mevkiinde bulunan kaçak inşaat için beklenen oldu. Sosyal medyada yoğun şekilde başlayan tartışmalara neden olan kaçak inşaat için İstanbul Büyükşehir Belediyesi işlem yaptı. Özel mülkiyet alanında bulunan kaçak inşaat için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurma kararı uygulandı.

TAHLİYE İŞLEMİ YAPILARAK KAÇAK İNŞAAT MÜHÜRLENDİ

Kaçak için durdurma kararının uygulanması ile inşaat sahasında bulunan 3 adet kaçak ve izinsiz koneynerler kaldırıldı. Alanla bulunan barakanın ise yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri tarafından yapıldı. Tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra ise kaçak yapı mühürlendi. Büyük tartışmalara neden olan ve İstanbul Boğazı'nın görünümünü bozan kaçak inşaat için ise yasal işlemlere devam edileceği bildirildi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak inşaatın mühürlenmesi ve yıkımı ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak, "Bahsi geçen kaçak yapı imar planlarında Anadolu Hisarı namazgahı diye adlandırılan yerin komşuluğunda bulunuyor. Anadolu Hisarı namazgahında ise herhangi bir yapı ve kaçak inşaat bulunmamaktadır. Anadolu Hisarı'ndaki namazgahta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miras'ın restorasyon çalışmaları devam etmektedir." denildi.

KAÇAK İNŞAATIN YANINDA TARİHİ YALI BULUNUYOR

Mühürlenerek yıkımı yapılan kaçak inşaatın bulunduğu alanın hemen yanında tarihi Komodor Remzi Bey Yalısı bulunuyor. Erdal - Sevinç İnönü Vakfı'na ait olan bu yalı 2017'de Ankaralı iş adamı Namık Tanık tarafından satın alınmıştı.

İstanbul'da son dönemlerde kaçak yapıların mühürlenmesi sık sık gündeme gelmeye başladı. Süleymaniye'nin silüetini bozan yurt inşaatının mühürlenmesi ile başlayan süreç İstanbul Boğazı'ndaki kaçak imşaat ile devam ediyor. Vatandaşlar bu durumdan oldukça memnun olurken kapsamlı incelemelerin devam etmesini istiyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri