İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa Konut Fiyatlarının Ne Zaman Düşeceğini Açıkladı!

Türkiye'de kamu bankalarının uygun faizli konut kredisi vermeleri neticesinde altın bir dönem yaşayan emlak sektörü ile alakalı olarak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa açıklama yaptı.

Türkiye'de kamu bankalarının uygun faizli konut kredisi vermeleri neticesinde altın bir dönem yaşayan emlak sektörü ile alakalı olarak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa açıklama yaptı. Aşa'nın açıklamasına göre satışların kolaylaşması sonucu konut fiyatlarının artması yönündeki eğilimin uzun sürmeyecek.

Türkiye'de kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisi imkanı tanınması emlak sektörüne altın bir çağ yaşatıyor. Buna karşı sektörel bazda bazı sorunlar da baş gösterdi. Konut finansmanının kolaylaşması nedeniyle bazı satıcılar konut fiyatlarını yükseltti.



YÜKSEK FİYATLA KONUT SATAMAYACAKLAR



Yükselen konut fiyatları ile alakalı olarak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa açıklamalarda bulunarak, “Piyasanın üzerinde konut fiyatı belirleyenler haliyle konutlarını satamayacaklar. Emlak sektörü ne kadar olumlu bir düzlemde ilerlese de normal olmayan fiyatlarla satış yapmak kolay olmayacak.” dedi.



FİYATLAR MECBUREN DÜŞECEK



Konut fiyatlarının bir süre sonra makul bir seviyeye inmesini beklediğini söyleyen Nizameddin Aşa, “Piyasanın üzerinde fiyat belirleyenler evlerini satamayacaklar. Bu nedenle mecburen fiyatları indirmekzorunda kalacaklar. Türkiye'de milyonlarca vatandaş konut almak istiyor. Uygun fiyat ve ödeme koşulları sağlandığında konut satışlarının yüksek bir seviyede ilerlemesi sektör gerçeği haline geldi.” şeklinde konuştu.



Konut kredisi imkanı nedeniyle konut fiyatlarının yükselmesi son dönemlerde vatandaşların en büyük şikayet konularından birisi haline geldi. Emlak sektöründe fiyatların normalleşmesinin konut satışlarını daha da arttırması bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri