İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi Onay Aşamasında Komisyondan Geçirildi!

AK Parti tarafından hazırlanarak meclise sunulan İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi, yapılan görüşmeler sonucunda komisyondan geçirildi.

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ve 74 Milletvekili imzası ile meclise sunulan İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi, üzerinde yapılan görüşmelerin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde temelleri atılan ve İstanbul'u dünyanın finans merkezi haline getirmek amacı ile başlatılan projenin kanuni alt yapı düzenlemesini içeren yasa teklifinde önemli düzenlemeler bulunuyor.

Aralarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi dev resmi kurumların yer aldığı pek çok önemli finansal şirketin merkezlerinin taşınacağı İstanbul Finans Merkezi projesinin inşaatında çalışmalarda sona yaklaşılırken yasal düzenleme içinde düğmeye basılmıştı. AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise sunulmuştu.

İFM KANUN TEKLİFİ MECLİSTEN GEÇTİ Mİ?

Hazırlanan kanun teklifi ilk olarak sunulduğu komisyonda görüşmelere açıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler sonucunda kanun teklifi komisyonda kabul edildi. Kanun teklifi komisyonun ardından TBMM gündemine alınacak ve burada milletvekilleri tarafından üzerinde yapılan görüşmeler sonucunda onaya sunulacak.

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NE ZAMAN BAŞLADI, SON DURUM NE?

AK Parti tarafından ilk olarak 2007 senesinde duyurulan dev proje için ilk açılış tarihi 2016 yılı olarak duyurulmuştu. Sonrasında açılış kademeli olarak ertelenirken son açılış tarihi 2022 olarak ilan edilmişti. Hatırlanacağı üzere dev projeyi 2021 senesinde Türkiye Varlık Fonu inşaat şirketlerinden haklarını satın alarak devralmıştı. Dev projenin 10 sene içerisinde dünyanın en önemli 10 küresel finans merkezi arasına girmesi hedefleniyor. Projenin bu başarıyı elde etmesi durumunda 250 milyar dolarlık bir getiri sağlaması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri