İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası Binası Avrupa'nın En Yüksek Binası Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yatay mimari açıklamalarına rağmen dikey mimari örnekleri inşa edilmeyi sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yatay mimari açıklamalarına rağmen dikey mimari örnekleri inşa edilmeyi sürdürüyor. Bunlardan biride İstanbul Finans Merkezi içerisinde yer alacak olan Merkez Bankası Binası oldu.

İstanbul Finans Merkezi projesinin hayata geçirilmesi ile beraber Ankara'da olan Merkez Bankası binasının da İstanbul'a taşınması gündeme gelmişti. Kademeli olarak İstanbul'a taşınmaya başlayan Merkez Bankası için inşa edilen yeni bina dikkat çekti.



İSTANBUL MERKEZ BANKASI BİNASI AVRUPA'IN EN YÜKSEĞİ OLACAK!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "İstanbul'a ihanet ettik" açıklaması ile gündem sarsılmış, uzun süre İstanbul'da yüksek binalar tartışılmıştı. Süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda artık dikey mimariye geçit vermeyecekleri ve yatay mimariye yönelecekleri vurgulanmıştı.



İstanbul Finans Merkezi içerisinde yer alan Merkez Bankası binasıın yüksekliği yeniden yatay mimari - dikey mimari tartışmalarını alevlendirdi. Yapılan binanın tamamlandığı anda Avrupa'nın en yüksek binası unvanını ele geçirecek olması dikey mimari eleştirilerine neden oldu. İstanbul Finans Merkezi projesinin tam kalbinde yer alan TCMB İstanbul Binası 15 bin 960 metrekarelik bir alan da yer alacak.





(Sözcü Gazetesinden alınmıştır)



Merkez Bankası binası tamamlandığında anten kuleleri de dahil olmak üzere 360 metre yüksekliğe ulaşacak. Binanın iskelet yapısı yüksekliği ise 310 metre olarak gerçekleşecek ve bu ölçülerle Avrupa'nın en yüksek binası unvanını ele geçirecek.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri