İstanbul Finans Merkezi Projesi İçin Süper Teşvik Paketi ve Vergi Muafiyeti!

Yapımına devam edilen İstanbul Finans Merkezi projesi içerisinde yer alacak olan şirketleri kapsayan yasal düzenlemede sona gelindi. Hazırlanan taslağa göre İFM içerisinde yer alan kuruluşlara süper teşvikler verilecek, vergi muafiyeti sağlanacak.

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezlerinden biri halne getirmek için yapılmaya başlanan İstanbul Finans Merkezi projesinde sona yaklaşılırken projenin kuruluşu hakkında da kanun taslağı üzerinde çalışmalar başladı.

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında gösterilen İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin kuruluşu hakkındaki kanun taslağı üzerindeki çalışmalarda sona gelindi. Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti kurmayları tarafından yürütülen taslak üzerindeki çalışmaların tamamlanması ile beraber kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacak.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NİN KURULMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ KAPSAMINDA PLANLANAN YASAL DÜZENLEMELER NELER?

Türkiye Varlık Fonu tarafından İstanbul Finans Merkezini yönetmek için bir şirket kurulacak ve şirket İFM'nin hem yönetimi hem de işletilmesi konusunda yetkili kılınacak.

İFM içerisinde hizmet vermek isteyen tüm kuruluşlara katılımcı belgesi verilecek.

İFM Bölgesinde yer alan bağımsız bölüm maliki tüzel kişilere, esas sözleşmede öngörülecek bir hükümle, yönetim kurulunda temsilci bulundurma hakkı tanınabilecek.

İFM içerisinde faaliyet gösterecek finans kuruluşları; banka ve sigorta muameleleri vergisi, damga vergisi ve her türlü harçtan istisna tutulacak.

Finansal kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen finansal hizmet ihracı niteliğindeki faaliyetler kapsamında elde edilen kazançların yüzde 75'i, kurum kazancından indirilecek. Söz konusu rakam 2031 yılına kadar yüzde 100 olarak uygulanarak tam muafiyet hakkı sağlanacak.

İFM içerisinde yer alan bağımsız ofis ve binaların satışına kesinlikle izin verilmeyecek. Bu bina ve ofisler sadece kiralama yöntemi ile finans şirketlerinin kullanımına sunulacak.

Emlak Haberleri Haberleri