İstanbul İçin Korkutan Açıklama: Bugün Deprem Olursa Hemen Yıkılacak Bina Sayısı 36 Bin!

Türkiye kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenmeye devam ederken özellikle de her an büyük bir depremin gerçekleşme riskinin büyük olduğu belirtilen İstanbul'da çalışmalar büyük önem taşıyor.

Türkiye kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenmeye devam ederken özellikle de her an büyük bir depremin gerçekleşme riskinin büyük olduğu belirtilen İstanbul'da çalışmalar büyük önem taşıyor. İstanbul'da büyük risk taşıyan 65 riskli alan belirlenirken çalışmalar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan kritik açıklamalar haberimizde...

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hayati bir öneme sahip olan İstanbul kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.



İSTANBUL'DA BUGÜN DEPREM OLURSA KAÇ BİNA YIKILIR?



Her an büyük bir depremin vurması riski ile karşı karşıya olan İstanbul'da ki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Şu an acilen dönüştürmemiz gereken 1,5 milyon konutumuz var. Bunun yüzde 20'si, yani 300 bini İstanbul'da.



2020 yılının hemen başında, depreme karşı 'İstanbul'un her yerinde kentsel dönüşüm' sloganıyla tüm belediye başkanlarımızla büyük bir yıkım ve inşa seferberliğini başlattık. Şöyle bir geriye doğru gittiğimizde 2012'den bugüne İstanbul'da 72 bin binayı riskli yapı statüsüne aldık, yeniliyoruz. 62 bininin, yani 306 bin konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik.



Yine İstanbul'da olası bir deprem anında hemen yıkılabilecek yapıların olduğu 65 riskli alanımız var. Bu riskli alanlarda da 36 bin binamız var. İstanbul'da yeni yerleşim alanı olarak kullanılmaya elverişli 39 rezerv alan belirledik" diyerek harıl harıl çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.



Bugün deprem olursa 36 bin yıkılma riski olan bina olduğunu belirten Bakan Kurum en önemli önceliklerinin 65 riskli alanda bulunan bu binaları acil olarak yenilemek olduğunu dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri