İstanbul İçin Korkutan Deprem Raporu: 200 Bin Bina ve 3 Milyon İnsan Etkilenecek!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı.

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Esenler Belediyesi ile Avcılar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

OLASI İSTANBUL DEPREMİ İLE 200 BİN BİNA HASAR ALACAK!

Şu ana kadar yürütmüş oldukları çalışmalar hakkında komisyonu bilgilendiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat olası bir deprem sonrasında İstanbul'da 200 bine yakın binada ağır hasar ve orta hasar meydana geleceğini belirterek bu hasar sonrası 3 milyon kişinin depremden etkileneceğini dile getirdi.

Avcılar bölgesinde hızlı tarama sistemi ile riskli bina sayısının daha önce açıklanan rakamdan 4 kat daha fazla olduğunun belirlendiğini belirten Ünal Silivri bölgesinde de bu rakamın 2 katına çıkmasını beklediklerini belirterek "İstanbul genelinde yapacağımız inceleme çalışmalarında bugüne kadar bilinen, hasar görecek bina sayısının en iyimser rakamla iki katına çıkacağını öngörüyoruz. 2000 yılı öncesinde İstanbul'da yapılmış yapı stoku da 790 bin olarak görülüyor" dedi.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman ise komisyonda yapmış olduğu açıklamasında depremden sonra İstanbul il sınırında bulunan her 5 binadan birinin kullanılamaz hale geleceğini belirterek bu binaların büyük bir bölümünün de göçme riski barındırdığını söyledi.

İstanbul'da 1999 yılında yaşanan büyük depremde çok sayıda bina yıkılmış, Marmara bölgesini etkileyen büyük deprem ile çok sayıda kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Depremin ardından yeni yönetmelikler ile yapılan konutlarda depreme dayanıklılık öne çıkarılmış ancak eski tarihli yapı stoku sorunu süreçte çözülemedi.

Emlak Haberleri Haberleri