İstanbul Pendik Belediyesi Konut Ve Ticaret Alan İmarlı Arsayı Kapalı Teklif Usulü İhaleyle Satıyor

İstanbul pendik Belediyesi son dönemler sık sık taşınmaz satış ihalesi düzenleyen belediyelerden birsi olmaya devam ediyor. Belediye tarafından yayımlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan konut ve ticaret alanı imarlı bir adet sarsa satışa çıkarıldı.

Belediyelerin zaman zaman düzenledikleri taşınmaz satış ihaleleri ile alakalı olarak bhüyük bir ilgi gösteriliyor. Belediye mülkiyetinde olan ve daha önce taşınmaz satışı yapılmamamış alanlar genellikle muadillerine göre oldukça kıymetli oluyor. Bundan dolayı da bu taşınmaz üzerinde yapılacak olan projeler de aynı oranda kıymetlenme imkanına sahip bulunuyor. Belediyelerin mülkiyetlerindeki taşınmazları satın alan gerçek veya tüzel kişiler kendileri için kazançolı bir emlak ticareti yaparken belediyeler de kasalarını diğer belediye hizmetlerinde kullanılması amacıyla doldurabiliyorlar.

İstanbul Pendik Belediyesi son dönemlerde en çok taşınmaz satış ihalesi duyurusu yayınlanan belediyelerin başında geliyor. 27 Haziran 2021 tarihli resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Pendik Belediyesi bir adet konut ve ticaret alan imarlı arsayı satışa çıkardı. İstanbul il Pendik ilçesi Kaynarca Mahallesi 11389 ada 78 parselde bulunan 973,38 metrekarelik konut ve ticaret alanı imarlı arsa satışa çıkarıldı.

ARSA SATIŞ İHALESİNİN DETAYLARI AÇIKLANDI

İstanbul Pendik Belediyesi tarafından arsa satış ihalesine dair ayrıntılar kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre 9 Temmuz 2021 Cuma günü saat 11:00'da Pendik Belediye Binası'nın 7. katında bulunan Encümen Odası'nda Belediye Encümenince ihale gerçekleştirilecek. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi gereği ihalede Kapalı Teklif Usulü uygulanacak. İhaleye katılmak isteyenler ihale şartnamesini 500 TL karşılığında Pendik belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden satın alabilecekler.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLANDI

İstanbul Pendik Belediyesi kendi mülkiyetinde olan ve kapalı teklif usulü ile yapılacak ihale yoluyla satacağı konut ve ricaret alan imarlı arsa için 4 milyon 866 bin 900 lira muhammen bedel belirledi. İhaleye katılacak olanlar 146 bin 7 liralık geçici teminat bedelini belediyeye ihale saatinden önce ödemek zorundalar. İhaleyi kazanacak olan gerçek veya tüzel kişiler ihale karşılığı olan ödemeyi yüzde 25'i peşin kalanını 3 eşit taksitte ödeyebilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri