İstanbul Sarıyer'de Felaket! 11 Katlı Bina Çöktü, Geriye Sadece Enkazı Kaldı!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 11 katlı binanın çöktüğü bildirildi. Çöken binanın enkazında kimsenin olmadığı açıklanırken bina çöküşü ile çevrede park halinde bulunan 3 otomobilin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Bahçeköy Yeni Mahallesi Şehit Yakup Kulaksız Sokak'ta bundan yaklaşık 2 yıl önce hakkında riskli raporu verilen ve boşaltılarak mühürlenen 11 katlı bina dün gece saatlerinde çöktü. Binanın yıkılışı ile çevrede park halinde olan 3 adet otomobil büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

11 KATLI BİNA ÇÖKTÜ!

11 katlı binanın çökmesi ile beraber mahalle sakinleri büyük bir panik yaşarken hemen yetkili birimlere ihbarda bulundular. Bu ihbar netcesinde bölgeye irfaiye, sağlık, polis, belediye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin yaptıkları ilk incelemede 11 katlı binanın çöküşü neticesinde bina enkazında kimsenin olmadığı tespit edildi. Ancak çok şiddetli bir biçimde yıkılan binanın çevredeki binalara hasar verip vermediğine dair çalışmalara hemen başlanıldı.

MÜHÜRLENEREK BOŞALTILAN BİNA İÇİN NEDEN YIKMADINIZ TEPKİSİ

İstanbul Sarıyer'de yıkılan 11 katlı binanın mühürlenerek boşaltılmış olması büyük bir şans olarak değerlendirildi. Binada oturmaya izin verilmiş olsaydı Türkiye bugün çok büyük bir felkati konuşuyor olacaktı. Ancak yine de boşaltılan binanın 2 yıldır yıkılmamış olması tepki çekti. Olay sonrası Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yıkılan binanın olduğu mahallede incelemelerde bulundu. Başkan Genç'e bazı mahalleliler binanın neden yıkılmadığını söyleyerek tepki gösterdiler. Belediye başkanı ile mahalleliler arasında sözü bir tartışma yaşandı.

MAHKEME SÜRECİ DEVAM ETTİĞİ İÇİN YIKILAMADI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise basın mensuplarına bir açıklama yaparak, “2019 yılının Ağustos ayında bu binanın çökme tehlikesinin olduğu tespiti yapıldı. Bizler de gerekli önlemleri alarak süreci başlattık. Buranın riskli bina olduğu tespitinin yapılmasının ardından bu tespite itiraz edenler mahkeme yoluna başvurdular. Ancak biz binayı boşaltma kararını uyguladık. Riskli bina konusunda hala daha itirazlar yapılıyor. Binayı mühürledikten sonra bir kişiyi bile binaya sokmadık. Lakin mahkeme süreci devam ettiği için de binayı yıkamadık.” dedi.

ENKAZ BUGÜN KALDIRILMAYA BAŞLANACAK

İstanbul Sarıyer'de meydana gelen 11 katlı binanın çöküşünün izleri gün ağarınca net bir şekilde ortaya çıktı. Harabeye dönen mahallede çevredeki binaların camlarını tozlar kapladı. Binanın yıkılışı nedeniyle oluşan toz bulutu halen daha bölgede dağılmadı. Bugün bina enkazının yerinden kaldırılması için çalışmalara başlanılacağı bildirildi.

Emlak Haberleri Haberleri