İstanbul Sultangazi'de Paşa Torunları İle Mahalleli Arasında Tapu Savaşı!

İstanbul Sultangazi'de Merkez Habibler Mahallesi'nde bulunan 48 milyon metrekarelik alanda hakları olduğunu iddia eden 3 kişi mahkemeye başvurarak dava açtı.

İstanbul Sultangazi'de Merkez Habibler Mahallesi'nde bulunan 48 milyon metrekarelik alanda hakları olduğunu iddia eden 3 kişi mahkemeye başvurarak dava açtı. Aynı alan için 1983 yılında çıkan kanundan yararlanarak bedelini ödeyip tapu tahsis belgesi alan vatandaşlar ise hala alamadıkları tapuları istiyorlar.

İstanbul Sultangazi'de Merkez Habibler Mahallesi'nde bulunan 48 milyon metrekarelik alan için tapu mücadelesi başladı.



MAHALLELİ İLE PAŞA TORUNLARININ TAPU SAVAŞI!



Elektriği ve suyu olan, kentsel dönüşüme giren alanları da bulunan mahallede mahkemenin araziler üzerine şerh düşmesinden dolayı yüzde 90'lık kısmın tapusu bulunmuyor. Bu bölgede bulunan 2981 gecekonduya 1983 yılında çıkan kanunla arazi bedellerini ödemeleri durumunda tapu tahsis belgesi verildi. Yol, su, elektrik ve diğer hizmetlerden yararlanan mahalle sakinleri ise aradan geçen sürede tapularını bir türlü alamadılar. 1994 yılında 3 kişi bir dava açarak Çanakkale Savaşı Gazisi Mehmet Esat Bülkat Paşa'nın torunu olduklarını ve ilgili arazide hakları bulunduklarını iddia ettiler. Bu dava sonucunda 2 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerine şerh konuldu. 27 yıl süren dava ise 2015 yılında 1370 mahalle sakininin müdahil olmasıyla başka bir boyuta taşındı.



2 BİN GECEKONDU TAPU BEKLİYOR



Mahalle sakinlerinden olan Hakan Taşçı konuya dair bir açıklama yaparak, “Bu arzinin tapu sorunu 1996 yılında başladı. Paşa torunları olduklarını söyleyen 3 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden hak iddia ederek dava açtı. 48 milyon metrekarelik arazi için dava açıldı. Ancak mahkeme 2 milyon 700 bin metrekarelik alana şerh koydu. Mahallede 2 bin gecekondu var. Hapsinin de tapu tahsis belgesi bulunuyor. Devlete para ödeyip burayı satın alanlar var. Ancak paşa torunları çıkıp burası bizimdir diyorlar. Bunler kimdir, gerçekten öyle Bir şey var mıdır onu da bilmiyoruz.” dedi.



Geçmişte yaşanan sorunları anlatan Hakan Taşçı, “Aslında tapuları mahalleli alacaktı. Hazine bu yerin İBB'ye ait olduğunu ama bunun için 10 yıl beklenilmesi gerektiğini söyledi. Bu 10 yılın dolmasına 1 ay kala paşa torunları çıkıp binlerce aileyi perişan ettiler. Onların davası olmasaydı herkesin tapusu olacaktı. Her davaya 15-20 avukatla katılıyorlar.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri