İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal Kampüsü İçin 950 Bin Metrekarelik Askeri Alanı Tahsis Eden İmar Planı Onaylandı!

İstanbul’da Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası’nın 950 bin metrekarelik bölümünde İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü yapılmasına dair imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü’nün yapımı için hazırlanan imar planı değişiklikleri onaylandı. İmar planı değişikliği itirazlar için askıya çıkarıldı. Yapılan imar değişikliği ile askeri alanda kalan 950 bin metrekarelik arazi “üniversite alanı” olarak ilan edildi.

Askıya çıkarılan imar planının açıklama raporunda detaylı bilgilere yer verildi. Bu bilgilere göre Milli Savunma Bakanlığı’nın 20 Eylül 2017 tarihli yazısı ile Orgeneral Ragıp Uluğvay Kuşlası sınırları içerisinde bulunan 950 bin metrekarelik alan eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullandırılması amacıyla İstanbul Üniversitesi’ne tahsis edildi.

TAPU İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazineye ait olan alan 2020 yılında 2 yıl süre ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildi. Alanın tapu işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi. İstanbul Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında yapılan protokol ile takas işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili arazi İstanbul Üniversitesi’nin kullanımına geçecek.

İstanbul Üniversitesi’ne tahsis edilen askeri alanda öğretim faaliyetlerinin yanında sağlık alanında da eğitim ve hizmet faaliyetleri yürütülecek. Sağlık turizmi kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek hastalara da burada hizmet verilecek. Bu kapsamda alanda eğitim ve sağlık külliyesinin yapılması planlanıyor.

100 BİN METREKARESİ ORMAN KALACAK

İmar planı raporunda yer alan ifadelere göre önceden askeri olan olarak planlanmış olan arazinin doğal yapısının ve bitki örtüsünün korunduğu ve alanın büyük bölümünün sık ve orta sıklıkta ağaçlıklarla kaplı olduğu bildirildi. Yapılan plan değişikliği ile 950 bin metrekarelik alanın 790 bin metrekaresi üniversite yerleşkesi, 100 bin metrekaresi de orman olarak muhafaza edilecek. Geri kalan bölümde ise teknik altyapı, park, İSKİ hizmet alanı, yol ve otopark gibi kısımlar olacak.

1 MİLYON 189 BİN METREKARELİK İNŞAAT YAPILACAK

Elde edilen bilgilere göre Üniversite kampüsünde 450 bin metrekarelik inşaat alanına sahip hastane ve onkoloji enstitüsü inşa edilecek. Ayrıca kampüs içerisinde 27 bin metrekare inşaat alanına sahip otel, 50 bin metrekarelik kapalı otopark, açık spor tesisleri, tıp, diş hekimliği, hemşirelik, işletme, mühendislik, turizm, ulaştırma, ve lojistik fakülteleri, hemşire lojmanları, cami, kreş, yurt yapılacak. Üniversite kampüsünde toplam 1 milyon 189 metrekarelik inşaat yapımı ile proje tamamlanacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri