İstanbul'a Yeni Yaşam Alanı! Kanuni Kent Ormanı'nın Birinci Etabı Ziyarete Açıldı!

Beykoz Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın protokolüyle İstanbul'da yapımına başlanan Kent Ormanı'nın ilk etabı ziyarete açıldı.

Beykoz Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın protokolüyle İstanbul'da yapımına başlanan Kent Ormanı'nın ilk etabı ziyarete açıldı. 8 milyon 479 bin metrekarelerin bir alana sahip olan proje tamamlandığında İstanbul'a nefes aldıracak bir yaşam alanı daha kazandırılmış olacak.

İstanbul'da Beykoz-Ümraniyeyolu üzerinde bulunan ve yapımına bir süre önce başlanan Kanuni Kent Ormanı'nın birinci bölgede yer alan ilk etabı zitarete açıldı. Türkiye'nin 81 ile ve 7 bölgesinden esinlenilerek yapılan projenin ilt etabı vatandaşlardan tam not almayı başardı.



İSTANBUL'A YENİ YAŞAM ALANI



Beykoz-Ümraniye yolu üzerinde bulunan Kanuni Kent Ormanı'na Küçüksu Caddesi üzerinden ulaşılabiliyor. İstanbulluların şehrin ortasında orman havası soluyabileceği bu yeni yaşam alanında piknik ve spor yapmak gibi alternatifler insanlara sunuluyor.



Yapımı tamamlanan Kanuni Kent Ormanı'nın ilk etabında suni bir gölet, 11 kilometre uzunluğunda orman içinde bulunan yürüyüş parkuru, 4400 metrelik bisiklet yolu, piknik alanları, çocuk oyun parkları, restoran, kafeterya bulunuyor.



DOĞAYA SAYGILI MANGAL KEYFİ



Piknik alanı olarak düzenlenen bölgede doğaya saygılı mangal imkanı sunulması da Kanuni Kent Ormanı'na ayrı bir nitelik kazandırdı. Piknik masalarının çevresinde 7 büyük doğal gazlı mangal ünitesi kuruldu. Bu şekilde vatandaşlar hem doğaya zarar vermeden mangal yapabilecekler hem de zamandan tasarruf edip Kanuni Kent Ormanı'nın güzleliklerinden çok daha fazla yararlanabilecekler.



Öte yandan Kanuni Kent Ormanı içerisinde bulunan kafeteryada insanlar dağayla iç içe bir ortamda çaylarını ve kahvelerini içebiliyorlar. AYrıca kısa bir süre içerisinde atlı sporlarla alakalı bölümün de yapımı sonlandırılarak hizmete açılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri