İstanbul'da 2022 Yıl Sonuna Kadar Açılacak Olan Yeni Metro Hatları Belli Oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen yeni metro hatları için 2022 yılında açılacak olan yeni metrolar duyuruldu.

İstanbul'da her geçen gün daha da büyüyen ulaşım sorununa çözüm için raylı ulaşım projelerine ağırlık verilmişti. Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir yandan ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda pek çok yeni metro projesi için inşaat çalışmalarına başlatılmıştı.

Yeni metro hattı projeleri için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken 2022 yılı sona ermeden hizmete alınacak olan metro hatları için açıklama geldi. İstanbul'da hizmete girecek olan metro hatları projeleri hem ulaşım açısından hem de emlak piyasası açısından büyük önem taşıyor. Metroya yakın olan konut ve arsaların fiyatları büyük bir hızla yükseliyor.

İSTANBUL'DA AÇILACAK OLAN YENİ METRO HATTI PROJELERİ, 2022 YIL SONUNA KADAR AÇILACAK OLAN YENİ METROLAR HANGİLERİ?

Ulaşım açısından büyük önem taşıyan ulaşım projeleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan metro hatları arasında ilk sırada Dudullu - Bostancı metro hattı yer alıyor. İlk olarak 2016 yılında inşaatına başlanan metro hattının yıl sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.

Yine İBB tarafından inşaatına devam edilen Kabataş Mecidiyeköy metrosu ve Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı da yıl sonuna kadar açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı süren ve 2022 yıl sonuna kadar açılacak olan metro hatları ise;

Gayrettepe – Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metro Hattı

Pendik (Tavşantepe) – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

Halkalı – Başakşehir – İstanbul Havalimanı Metro Hattı

Başakşehir – Çam Sakura Şehir Hastanesi – Kayaşehir metro hattı projesi olarak sıralandı.

Emlak Haberleri Haberleri