İstanbul'da Bu İlçelerde Evi Olanlara Yeni Metro Hattı Projesi Piyangosu Vurdu!

İstanbul'un yeni metro hatları için proje çalışmaları tüm hızı ile devam ederken 2020 yılında açılacak olan yeni metro hatları da kesinleşti.

İstanbul'un yeni metro hatları için proje çalışmaları tüm hızı ile devam ederken 2020 yılında açılacak olan yeni metro hatları da kesinleşti. İstanbul'da ulaşım sorununu büyük oranda çözecek olan yeni hatlar aynı zamanda yakınından geçmiş olduğu taşınmazlar için de fiyatını arttırması yönünden büyük önem taşıyor.

Korona virüs salgını nedeni ile sekteye uğramasına rağmen İstanbul'da yeni metro hatları için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Mega şehrin en büyük sorunu olarak gösterilen ulaşım ve trafik sorununu çözmek için kritik bir öneme sahip olan metro hatları aynı zamanda yakınından geçmiş olduğu taşınmazların da değerini büyük oranda etkiliyor.



İSTANBUL'DA 2020 YILINDA AÇILACAK OLAN YENİ METRO HATLARI NELER?



F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı: 2017 yılında başlayan metro hattı inşaatı ile iki nokta arasındaki ulaşım 2,5 dakikaya düşecek. Toplam metro hattı uzunluğu ise 0,80 km. olarak hesaplanmış durumda.





M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı: Toplam 15 duraktan oluşan ve İstanbulluların en çok beklemiş olduğu proje Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olması neden ille de önem taşıyor. 18 km olan hat uzunluğu ile seyahat süresi 26 dakikaya düşürülmüş olacak.





M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı: 2016 yılında inşaatına başlanan proje 13 duraktan oluşurken hat uzunluğu 14.30 kilometre ve seyahat süresi ise 20 dakika olarak belirlenmiş durumda.





T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı: Yapımına ilk olarak 2016 yılında başlanan T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi Eminönü bölgesinden başlayarak Haliç sahili boyunca ilerleyerek Alibeyköy merkezinden Alibeyköy Cep Otogarına ulaşıyor. Toplam uzunluğu 10.10 km olarak belirlenen hattın seyahat süresi 30 dakika olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri