İstanbul'da En Çok Konut Satılan İlçeler Açıklandı!

Konut sektörünün Türkiye'de ki parlayan yıldızı İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler belli oldu. İstanbul'da yatırımlık konut, prim yapacak konut projeleri hangi ilçelerde?

İstanbul emlak piyasası mercek altına alındı, İstanbul'un en çok konut satılan ilçeleri açıklandı. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren MINT bünyesinde kurulan, MintLab AR-GE ekibi İstanbul emlak piyasasının nabzını tuttu.

MintLab tarafından hazırlanan ve emlak piyasası tarafından merakla beklenen İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Aralık ayı raporu yayınlandı. Yayımlanan raporda İstanbul'un en çok konut satılan ilçeleri de belirlenmiş oldu. Söz konusu rakamlar ev sahipleri kadar konuta yatırım yapmak isteyen kişiler ve yatırımcılar tarafından da takip ediliyor.

KONUT FİYATLARINA ZAM YAĞMURU DEVAM ETTİ, İSTANBUL'DA SATILIK EV FİYATLARI YÜKSELDİ!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan son Konut Fiyat Endeksi raporuna göre Türkiye genelinde konut fiyatlarında artış devam ederken İstanbul'da da konut fiyatları yükseldi. İstanbul'da konut fiyatlarına aylık bazda yüzde 7,18 zam gelirken yıllık bazda yaşanan artış yüzde 50,83 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL'DA EN ÇOK KONUT SATILAN İLÇELER HANGİLERİ?

Özellikle de konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri en çok konut satılan ilçeler listesi de yayımlandı. İstanbul'da Kasım ayında 31 bin 706 adet konut satışı yapılırken büyük bir rekor kırıldı. İstanbul her zamanki gibi Türkiye'nin en çok konut satılan illeri listesinde birinci sırada yer aldı.

İstanbul'da en çok konut satılan ilçe 4 bin 128 adet konutun el değiştirdiği Esenyurt oldu. Kasım ayında İstanbul'da yapılan toplam konut satışıın yüzde 13'ü Esenyurt ilçesinde yapıldı. Bu ilçeyi bin 487 adet konut satışı ile Pendik, bin 475 adet konut satışı ile Ümraniye, bin 419 adet konut satışı ile Beylikdüzü ve bin 346 adet konut satışı ile ise Kartal ilçeleri takip etti.

Kasım ayında Kadıköy ilçesinde bin 308 adet konut satışı yapılırken, Sancaktepe ilçeinde bin 245 adet, Başakşehir ilçesinde bin 157 adet ve Çekmeköy ilçesinde ise bin 63 adet konut el değiştirdi.

İSTANBUL'DA EN AZ KONUT SATILAN İLÇELE HANGİLERİ?

İstanbul'un en az konut satılan ilçesi ise Kasım ayında sadece 49 konut satışı yapılan Beykoz oldu. Bu ilçeyi 314 konut satışı ile Beyoğlu, 321 konut satışı ile Esenler, 336 konut satışı ile Beşiktaş ve 337 konut satışı ile ise Sarıyer takip etti.

Emlak Haberleri Haberleri