İstanbul'da iskelesi çöken restoran için daha önce yıkım kararı çıkmış!

İstanbul Boğazı kıyısında Arnavutköy’de bir restoranın iskelesinin çökmesine dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Restoranın iskelesinin kaçak olduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restoranı daha önce üç defa mühürlediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı manzaralı denize sıfır bir restoranın iskelesinin çökmesine dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Bebek’te Arnavutköy Caddesi’nde bulunan restoranın iskele bölümü çökmüş ve o sırada iskelede yer alan müşteriler denize düşmüştü. Bu iskele kısmının kaçak olduğu ve İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından daha önce üç defa mühürlendiği bildirildi.

İKİ AY ÖNCE YIKILMAK İSTENMİŞ!

Kaçak olduğu için restoranın iskelesinin bundan iki ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmak istendiği bildirildi. Ancak belediye ekipleri yıkım için restorana gittiklerinde içerisinin müşterilerle dolu olmasından dolayı yıkımı gerçekleştiremedikleri ifade edildi. Yıkım ertelenirken bu süreçte korkulan oldu ve ilgili iskele çökerek çok sayıda vatandaş suya düştü. Ölüm korkusu ile burun buruna gelen vatandaşların eşyaları da denize düşerek maddi hasar meydana geldi.

TESCİLLİ TARİHİ ESER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İskelesi çöken restoranın yer aldığı binanın tescilli tarihi eser olduğu ortaya çıktı. Yıllarda bir balık restoranı olarak hizmet veren bu restoranın Ekim ayında devredildiği bildirildi. Bodrum’da deniz mahsulü lahmacunlarıyla ünlenen bir restoranın aynı konseptle yeni sahipleri tarafından açıldığı belirtildi. Yeni işletme açılırken restoranın kaçak olan iskele bölümüne müşterilerin sigara içebilmeleri için ek bir çıkıntı daha yapıldığı iddia edildi. İşte çöken yerin de yaklaşık 2 metrelik bu çıkıntı olduğu açıklandı.

YIKILMAK İSTENMİŞ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 Ağustos 2022 tarihinde binada ruhsata aykırı bölümler olduğunu ve onaylı projeye uygun hale getirilmesi için harekete geçilmesine dair karar aldı. 12 Ekim 2022 tarihinde yıkım yapılacağı tebliğ edilmiş. Ekipler yıkım için 27 Ekim 2022’de kurumlara yazı yazarak doğalgaz, su ve elektrik hizmetlerinin kesilmesini talep etmiş. 1 Kasım 2022’de ise yıkıma gidilmiş ama içeride müşteriler olduğu için yıkım yapılamamış. Ekipler binanın işgalli olduğu yönünde tutanak tutup geri dönmüşler.

Emlak Haberleri Haberleri