İstanbul'da Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Projesinde Geri Sayım Başladı!

İstanbul'un vizyon projelerinden olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Projesi'nde geri sayım başladı.

İstanbul'un vizyon projelerinden olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Projesi'nde geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kuleden yapılan ikinci test yayınlarının da başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

İstanbul'un görünümündeki anten kirliliğine son verecek olan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi projesinde geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların son durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kuleden radyo yayınlarının ikinci testinin yapıldığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu başarılı sonuçlar elde ettiklerini ilan etti.



KÜÇÜK ÇAMLICA KULESİ FAALİYETE GEÇECEK



Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi projesinde son durumu açıklayan Bakan Karaismailoğlu, “Bu haftadan itibaren Çamlıca'da antenleri kaldırmaya başlıyoruz. Artık İstanbul'un silüetinde anten krililiği görmeyeceğiz. 2021 yılından itibaren Çamlıca'da bu antenler olmayacak. Yıl sonuna kadar ise yedek kulemizi yaparak hizmete alacağız.” dedi.



TEST YAYINLARI BAŞARIYLA SONUÇLANDI



Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde test yayınlarının başarılı olduğunu söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, “İki aşamalı şekilde testlerimizi yaptık. Her iki aşamada da başarılı olduk. Öncelikle radyo vericilerini bu kulede topluyoruz. Zamanla TV vericileri de tek bir kulede toplanacak. Daha önce her televizyon veya radyo kuruluşu kendisine bir verici kulesi kurmuştu. Çamlıca Tepesi'ni bu çirkin görüntüden arındırıyoruz.” ifadelerini kullandı.



CAZİBE MERKEZİ OLACAK!



Küçük Çamlıca Kulesi'nin sadece anten görevi görmeyeceğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Bu kule aynı zamanda turistik merkezlerden birisi haline gelecek. 180 metre boyunda olan kuleden bir yandan tarihi yarımada diğer yandan ise Karadeniz kıyıları görülecek. Seyir katları ve restoranlar hizmete girdiğinde burası bir cazibe merkezi olacak.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri