İstanbul'dan Ev Alacaklar Dikkat! İlçe İlçe Deprem Riski Raporu Açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin deprem haritası çıkarıldı. Yapılan çalışmaya göre 7,5 şiddetinde bir deprem olduğu takdirde ağır hasar görecek ilçeler ve mahalleler rapor halinde yayınlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin deprem haritası çıkarıldı. Yapılan çalışmaya göre 7,5 şiddetinde bir deprem olduğu takdirde ağır hasar görecek ilçeler ve mahalleler rapor halinde yayınlandı.

Deprem uzmanlarına göre İstanbul'da 7 ve üzerinde şiddette bir deprem yıllardır bekleniyor. Bu bilgi ışığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir rapor hazırlandı. Gece saatlerinde İstanbul'da 7,5 şiddetinde bir deprem olduğu takdirdeşehirde zarar görecek yerler rapor halinde tek tek açıklandı.



DEPREMDE EN RİSKLİ İLÇELER AÇIKLANDI



İBB'nin çalışmasına göre gece saatlerinde ve 7,5 şiddetinde bir depremin meydana gelmesi durumunda İstanbul'da en yüksek riskli ilçeler olarak Avcılar, Fatih, Zeytinburnu, Esenler, Tuzla, Küçükçekmece ve Beylikdüzü olacağı bildirildi.



İBB'nin yeni çalışması “İstanbul Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi Kitapçığı” şehrin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.



7,5 ŞİDETİNDEKİ OLASI DEPREM FATİH'TE BÜYÜK KAYIPLARA YOL AÇACAK



Belirtilen şiddette bir deprem olması durumunda yüksek riskli ilçelerden bulunan Fatih'te binaların yüzde 36'sının hafif, yüzde 23'ünün orta, yüzde 8'inin ağır ve yüzde 5'inin çok ağır hasar göreceği belirtildi. Ayrıca böyle bir depremde Fatih'te 1.484'ün üzerinde can kaybı olacağı ve 985 kişinin ağır yaralanacağı belirtildi.



Fatih ilçesinde meydana gelecek bir depremde 140.352 kişinin acil barınma ihtiyacı ortaya çıkacağı belirtilerek Hırka-i Şerif Mahallesi'nde 83, Akşemsettin'de 67, Ayvansaray'da 56, Kocamustafapaşa'da 120, Mevlanakapı'da 84, Şehremini'de 76, Seyid Ömer'de 91 ve Yedikule Mahallesi'nde 118 kişinin öleceği tahmin edildi.





İLÇE İLÇE İSTANBUL DEPREM RİSKİ RAPORU



İstanbul'un riskli ilçelerinde meydana gelebilecek kayıplar hakkında raporda geçen ifadeler şu şekilde:



AVCILAR: Avcılar'da depremin meydana gelmesi durumunda 34935 hanelik acil barınma ihtiyacı olacak. Hane başına 3 kişi hesaba katıldığında afet şartlarında 104.805 kişinin acil barınma ihtiyacı meydana gelecek.



ZEYTİNBURNU: Olası bir depremde Zeytinburnu'nda 5.334 bina orta ve daha üst seviyede hasar görecek. Bunun sonucunda ise 93.090 kişinin acil barınma ihtiyacı ortaya çıkacak.



SİLİVRİ: Silivri'nin de etkileneceği bir depremde ilçede bulunan binaların yüzde 24'ü hafif, yüzde 14'ü orta, yüzde 3'ü ağır ve yüzde 1'i çok ağır hasar göreceği tahmin ediliyor.



BAKIRKÖY: Bakırköy'de 7,5 şiddetinde bir deprem gerçekleşirse binaların yüzde 33'ü hafif, yüzde 28'i orta, yüzde 11'i ağır ve yüzde 7'si çok ağır hasar göreceği tahmin ediliyor. İlçede ölü sayısının 1.046 olabileceği de raporda yer aldı.



KÜÇÜKÇEKMECE: Bir deprem durumunda ilçede bulunan binaların yüzde 34'ü hafif, yüzde 22'si orta, yüzde 7'si ağır ve yüzde 3'ü de çok ağır hasar görecek. Rapora göre ilçede 1.500'den fazla vatandaş hayatını kaybedecek.



TUZLA: Olası bir deprem durumunda binaların yüzde 5'i ağır ve yüzde 2'si çok ağır hasara uğrayacak.



ESENLER: İlgili rapora göre belirtilen şiddette bir depremin olması durumunda Esenler'de 4.942 bina orta ve üzeri seviyede hasar görecek. Bu deprem neticesindeilçede 638 kişi hayatını kaybedecek. En çok ölüm ise Nine Hatun Mahallesi'nde olacak.



BEYLİKDÜZÜ: Rapora göre deprem sonucu ilçede 527 can kaybı yaşanacak. Yaklaşık 276 kişi de ağıryaralanacak. Ayrıca su şebekesinde büyük hasarlar meydana gelecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri