İstanbul'un Görüntüsü Değişecek! Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi Ne Zaman Faaliyete Geçecek?

İstanbul Çamlıca'da yapımı devam eden ve şehirdeki antenlerden ve kulelerden kaynaklanan görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatından son aşamaya gelindi.

İstanbul Çamlıca'da yapımı devam eden ve şehirdeki antenlerden ve kulelerden kaynaklanan görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatından son aşamaya gelindi. 300 kişilik işçi ve mühendisten oluşan bir grup tarafından gece gündüz yapılan çalışmalar neticesinde tek bir noktadan televizyon ve radyolara yayın verilebilecek.Çamlıca Kulesi inşaatı ne zaman sona erecek?

İstanbul'da anten ve kule kirliliğini önlemek amacıyla yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında artık son aşamaya gelindi. Mart ayından itibaren kuleden yapılan test yayınlarının önümüzdeki aylarda tamamlanması amaçlanıyor. Test yayını çalışmalarının sona ermesinin ardından faaliyete geçecek olan kuleden verilecek hizmetle Çamlıca Tepesi'nde görüntü kirliliğine neden olan antenlere gerek kalmayacak ve bu antenler kaldırılacak.



2016 yılında Çamlıca tepesindeki radyo ve televizyon vericilerinin kaldırılmasına yönelik başlayan projeyle 221 metre boyunda betonarme gövdenin yapımının ardından antenleri taşıyacak olan çelik konstrüksiyon bölümü yapıldı. Bu işlemin ardından kuledeki sosyal alanlarla alakalı olarak bölümlerin inşaatının yapımı gerçekleştirildi.



300 İŞÇİ VE MÜHENDİS ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR



300 işçi ve mühendisin çalıştığı kule inşaatından 2020 Mart ayından itibaren test yayınları da başlatıldı. Kule içerisindeki elektronik sistemlerle alakalı olarak yapılacak çalışmaların bitimiyle kule faaliyete geçecek.



ÇAMLICA KULESİ'NDEN RESTORANLAR VE SEYİR TERASLARI OLACAK



Ayrıca kule içerisinde yapılan restoran ve seyir terasları gibi alanlar kulenin açılışından sonraki bir tarihte faaliyete geçecek.



ÇAMLICA'DAKİ ANTENLER SÖKÜLECEK



Öte yandan kulenin faaliyete geçin TV ve radyo vericisi görevi görmesiyle Çamlıca Tepesi'ndeki tüm antenler teker teker sökülerek görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Kulenin açılmasıyla Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İstanbul'un sembollerinden birisi haline gelecek.



KÜÇÜK ÇAMLICA KULESİ 388,5 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK



2020 yılı içerisinde tamamlanacak olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi tamamlandığında 388,5 metrelik bir uzunluğa sahip olacak. Kulenin zirve noktası ile deniz seviyesi arasında 576,5 metrelik bir mesafelik yükseklik bulunacak. 53 kattan oluşacak kulenin 4 katı yerin altında kalacak. 39. ve 40. katlarda birer restoran bulunacak. Bu restoranların deniz seviyesinden yükseklikleri 393,5 metre ve 398 metre olacak. Kulenin 33. ve 34. katlarında iki ayrı seyir terası bulunacak. Bunların da deniz seviyesinden yükseklikleri 366,5 metre ve 371 metre olacak.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri