İşyeri Kira Artış Zammı Hesaplama! İş Yeri, Dükkan, Depo, Büro, Ofis Şubat 2022 Kira Artış Oranı

Şubat 2022 kira artış oranı TÜİK tarafından açıklandı. Ocak ayı enflasyon oranı ile TÜİK kira artış oranı da belirlenmiş oldu. Şubat 2022 kira artış oranı hesaplama, işyeri kirasına kaç TL zam geldi?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK merakla beklenen enflasyon Ocak 2022 rakamını açıkladı. Açıklanan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ise hem konut hem de işyeri sahiplerinin kiracılarına uygulayacakları Şubat ayı kira artış oranı 2022 rakamı olarak ilan edildi.

Enflasyonda yaşanan yükseliş ne yazık ki Ocak ayında da devam ederken Türkiye son 20 senenin en yüksek enflasyon rakamını görmüş oldu. Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş kira artışı oranı rakamına da yansıdı. Ev sahipleri ve işyeri sahibi olan kişilerin kiracılarına uygulayabilecekleri yasal kira artışı zam sınırı rakamı da belirlenmiş oldu.

İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI ŞUBAT 2022! İŞYERİ KİRALARINA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporu ile beraber kira artış oranı için uygulanacak yasal zam sınırı için Şubat ayında uygulanacak olan rakamda belirlenmiş oldu. Yapılan yasal düzenleme ile hatırlanacağı üzere işyeri kira sözleşmesi zam serbestisi kaldırılmış, işyeri kira artış oranı için de 12 aylık TÜFE oranı rakamının sınır olarak kullanımına karar verilmişti.

Açıklanan yeni enflasyon raporu sonrası kira sözleşmesi Ocak ayı itibari ile sona eren ve Şubat ayı itibari ile yeni zamlı kira ödemeye başlayacak olan ofis, büro, dükkan ve depo gibi işyerleri için resmi kira zam oranı rakamı yasal sınırı yüzde 22.58 olarak ilan edildi.

ŞUBAT 2022 KİRA ARTIŞ HESAPLAMA! İŞYERİ, BÜRO, OFİS KİRALARINA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre işyeri kiralarına resmi olarak yüzde 22.5 oranında zam gelmiş oldu. Söz konusu rakam işyeri sahiplerinin kiracılarına yapabilecekleri üst yasal zam sınırı olarak uygulanacak. İşyeri sahipleri kiracılarına yasal olarak bu oranın üzerinde zam yapamayacaklar. Bu rakamlara göre:

İşyeri kirası 1.000 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 1.225 Liraya,

İşyeri kirası 1.250 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 1.531 Liraya,

İşyeri kirası 1.500 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 1.837 Liraya,

İşyeri kirası 2.000 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 2.450 Liraya,

İşyeri kirası 2.500 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 3.062 Liraya,

İşyeri kirası 3.000 TL olan bir kiracının Şubat ayı zamlı kirası 3.675 Liraya yükselmiş oldu.

Emlak Haberleri Haberleri