İtalya'da Troina Kasabasında 1 Euro Fiyatla Satılık Evler! Satın Alanlar 3 Yıl Vergi Ödemiyorlar!

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Troina kasabasında belediye aldığı bir karar ile şehirde terk edilen evleri 1 Euro fiyatla satışa çıkardı.

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Troina kasabasında belediye aldığı bir karar ile şehirde terk edilen evleri 1 Euro fiyatla satışa çıkardı. Bu evleri satın alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

İtalya'da çok ucuz fiyata ev satışa çıkarıp nüfus arttırmaya yönelik faaliyetlere devam ediliyor. Sicilya Adası'nda bulunan Troina'da belediye terk edilen bakımsız evlerin satılması için HouseTroina online emlak aşansı ile anlaşma sağladı. Bu kapsamda Ocak ayının sonunda 30 ev yalnızca 1 Euro fiyatla satışa çıkarılacak. Öte yandan mülkiyeti belediyeye geçecek olan 100 evin daha aynı sistemle satılacağı bildirildi.



1 EURO'YA EV SATIN ALANA EK DESTEKLER VERİLİYOR!



Troina'da 1 Euro fiyatındaki bu evleri satın alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Öncelikle ev satın alındığı sırada 5 Bin Euro depozito ödenmesi gerekiyor. Bu depozito bakımsız olan evin 3 yıl içerisinde tamir edilmesinin ardından geri veriliyor. Satın aldıkları evlerin bakımını yaptırmak isteyenlere belediye tarafından ev yenileme masraflarının bir kısmı ödeniyor. Bu kapsamda 15 Bin Euro'ya kadar belediye desteği alınabiliyor. Bunun yanında belediye enerji verimliliği çalışmaları için de 10 Bin Euro ödeme yapıyor.



BAKIMLI EVLERİ SATIN ALMAK İSTEYENLERE 8 BİN EURO DESTEK!



Troina'da bakımsız evleri satın almak istemeyenler için alternatifler de bulunuyor. Bu kasabada 80 metrekarelik bir ev satın almak isteyenler 30 Bin Euro'ya bunu yapabiliyorlar. Üstelik bu kişilere de belediye tarafından karşılıksız 8 Bin Euro ödeniyor.



Troina'da ev satın alanlar bazı ek avantajlar da elde edebiliyorlar. Verilen bilgilere göre ev satın alıp bu kasabaya yerleşenlere ücretsiz kreş ve okul, ücretsiz servis imkanından faydalanıyorlar. Ayrıca bu yeni ev sahipleri 3 yıl boyunca emlak ve hizmet vergilerinin tamamından muaf oluyorlar.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri