İTO Başkanı Avdagiç Kiralık Ev Fiyatlarını Düşürecek 5 Maddeyi Açıkladı!

Kiralık ev fiyatları ülke genelinde gündem olmaya devam ederken ev fiyatlarını düşürecek 5 maddeyi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç açıkladı. Kiralar nasıl düşer?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de kiralık ev fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fiyatları düşürmek için alınacak önlemleri konuşmak üzere bir araya gelmişti. Kira toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda hem satılık hem de kiralık ev fiyatları için alınacak önlemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuracağını açıklanmıştı.

Konu hakkında bir çözüm önerisi de İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç tarafından sunuldu. Avgadiç kiralık ev fiyatlarını düşürmek için alınabilecek 5 önlemi açıklarken konut fiyatlarını bu dönemde arttıran en önemli faktörlerden birinin arsa fiyatları olduğunu belirterek ilk olarak arsa fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Peki, kiralık ev fiyatları düşer mi, ne zaman düşecek, ucuzlayacak mı?

KİRALIK EV FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Ev kiralarında ve konut fiyatlarında yaşanan artışın en önemli nedenlerinden birinin arsa maliyetleri olduğunu belirten İTO Başkanı Avgadiç “İstanbul’da özellikle ilçe belediyeleri çok daha yoğun bir şekilde konut arsası üretmeli. Belediyeler imar uygulamalarında daha hızlı ve etkin olmalı. Belediyelerin maliyet artırıcı yaklaşımları gündemden kaldırmaları lazım. Ticari imarı olan parseller ticaret/konuta dönüştürülmeli. Kullanılmayan ticari alanlar konut olmalı” diyerek arsa maliyetlerinin düşürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kiraları düşürmek için hükümetin öncelikli olarak arsa maliyetleri üzerindeki yükü azaltmasını gerektiğini belirten Avgadiç, imar uygulamalarının hızlandırılması, kullanılmayan ticari alanların konuta çevrilmesi, belediyelerin maliyet arttırıcı uygulamalarına son vermesi durumunda kiraların ucuzlayabileceğini söyledi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri