İzmir Büyükşehir Belediyesi 170 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Daire Satıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendisine ait olan 21 konutun satışını gerçekleştirecek. Bir kısmı dolu olan daireler için ihale düzenleyecek olan belediye başkanlığı satış fiyatını 170 bin TL'den başlayan fiyatlar olarak açıkladı.

İzmir'den ev almak isteyenler için yeni bir satış ilanı yayımlandı. Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait olan konutların satışı yapılacak. Öncelikli satış hakkı kapsamında yapılacak satışların 6 tanesi bu kapsamda yapılacak. Geriye kalan 15 konut ise herkese açık ihale ile tamamlanacak.

İhale ile İzmir'den ev almak isteyenler için ilan edilen tablo ve satışa çıkarılan konutların özellikleri sizlerle. İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yayımladığı satış ilanı.

İZMİR'DE 21 KONUT BELEDİYEDEN SATIŞA ÇIKARILDI

Yayımlanan duyuruda söz konutların özellikleri açıklandı. Zemin kattan 11. kata farklı konumlarda toplam 21 adet daire satacak olan belediye başkanlığı muhammen bedel fiyatlarını 170 bin TL'den başlattı. Konutların özeliklerine göre değişen fiyatlar en fazla 388 bin TL'ye kadar çıkıyor.

İlan edilen bu fiyatlar satış rakamları olmayıp muhammen bedellerdir. İhaleye katılacak olanlar bu muhammen bedeller üzerinden fiyat tekliflerini sunacaklar. En yüksek teklifi verenler konutları almaya hak kazanacak. Ayrıca konut satışları başvuruların az olması durumunda ilk teklif fiyatlarına satışların yapılması da mümkün olabilir.

21 DAİRE İÇİN BELİRLENEN FİYAT LİSTESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yayımlanan muhammen bedel listesi aşağıda aktarıyoruz. Satışa çıkarılan konutların konumları ve muhammen bedel ile geçici teminat bedelleri aşağıda yer alan tabloda ki gibi.



Satışı yapılacak konutlara başvuruların hangi tarih aralığında yapılacağı, başvurular için gidilecek kurum adresi ile ihale tarihine dair İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı şu duyuruyu yayımladı.

İhale Duyurusu

"Yukarıdaki tabloda bulunan taşınmazların 2886 sayılı kanunun 45. maddesine göre satış ihaleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan Mahallesi Kültürpark İçi 2 No'lu Hol Basmane- Konak/ İZMİR adresindeki Hol-2 binasında 2 nolu Toplantı Salonunda komisyon huzurunda 08.04.2021 perşembe günü yapılacaktır."

İHALE ŞARTNAMESİNİ ALMAK İÇİN

Listedeki konutlardan satın almak için başvuru yapmayı planlayanlar ihale şartnamesini İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Mesken Şube Müdürlüğü adresinden alacaklar. İhale şartnamesi belediyeden 10,00 TL karşılığında alınabilecek.

İhaleye başvuruda bulunacaklar için bir duyuru yayımlayan belediye başkanlığı, "İhaleye katılacak isteklilerin ihale tarihinden bir gün önce 07.04.2021 Çarşamba günü en geç saat 12:00'a kadar Mesken Şube Müdürlüğü' ne başvurmaları gerekmektedir." uyarısında bulundu. Bu tarihe kadar başvuru evrakları belediyeye teslim edilecek. Başvuru evrakları ihale şartnamesinde yer alıyor.

Emlak Haberleri Haberleri