İzmir Depremi Sonrası Kiralık ve Satılık Arayan Vatandaşın Yeni Kriteri Depreme Dayanıklı Konut Oldu!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında vatandaşların konut tercihleri de değişti.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında vatandaşların konut tercihleri de değişti. Yaşanan depremin ardından vatandaşlar artık yeni bina ve depreme dayanıklı ev arayışında bulunurken birinci kat, bahçe katı ve villa aramaları da artış gösterdi.

İzmir'de yaşanan depremin ardından vatandaşların konut tercihleri de değişti. Depremde eski binaların yıkılması ile beraber yeni binalara olan ilgi katlanarak artarken vatandaşlar artık hem kiralık hem de satılık daire arayışlarında "depreme dayanıklı ev" kriteri ilk sıraya oturdu.



VATANDAŞLAR ARTIK DEPREME DAYANIKLI YENİ BİNA ARIYOR!



Konu hakkında açıklama yapan Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz “İzmir depremi sonrasındaki hafta ‘depreme dayanıklı ev’ ve ‘yeni bina’ arayan kullanıcıların oranı tam 10 kat artış gösterdi. Ancak sonrasındaki haftalarda bu hızlı artış normale döndü. Öte yandan incelemelerimize göre, birinci katta ev bakanların oranı yüzde 11 oranında arttı. Villa arayanların oranı yüzde 9, bahçe katı arayanların oranı yüzde 5 yükseldi.



Depremden sonra genel olarak kullanıcılar yüksek katlı binaları tercih etmezken, 0-5 yaşındaki binalar için yapılan filtrelemelerde bir haftada yüzde 20 artış gözlemlendi" diyerek taleplerde yaşanan değişimi gözler önüne serdi.



Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında İzmir'de kiralık evlere olan talebin depremden sonra 4 kat artış gösterdiğini dile getirerek, Türkiye genelinde ise depreme dayanıklı ev aramalarının bir önceki aya oranla yüzde 10 oranında artış gösterdiğini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri