İzmir Depreminde 36 Kişiye Mezar Olan Ali Rıza Bey Apartmanında Kentsel Dönüşüme Karşı Çıkanlara Dava Açıldı

30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde ne yazık ki çok sayıda bina yıkılmış ve 115 kişi hayatını kaybetmişti. Süreçte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılan binalar için başlatılan soruşturmada 29 şüpheli hakkında dava açılmasına karar verildi. Dava açılan kişiler arasında Ali Rıza Bey Apartmanı'nda kentsel dönüşüme karşı çıkan daire sahiplerinin de yer aldığı öğrenildi.

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde ne yazık ki 9 bina tamamen yıkılmış ve yıkılan binaların enkazı altında kalan 115 kişi hayatını kaybetmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kent genelinde hasarlı bina tespit çalışmaları yapılmış, ağır hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkımlarına başlanırken buna ek olarak deprem konutları için rezerv alan belirlenerek temel atma töreni düzenlenmişti.

Süreçte yıkılan binalar hakkında da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında 36 kişiye mezar olan Ali Rıza Bey Apartmanı hakkında 29 şüpheli hakkında dava açılmasına karar verildi.

DEPREMDE YIKILAN ALİ RIZA BEY APARTMANI İZİNSİZ TADİLAT GÖRMÜŞ, KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMESİNE KARŞI ÇIKILMIŞ!

Gerçekleştiilen arama kurtarma çalışmaları ile İzmir Depreminin simgeleri haline gelen ve pek çok mucizeye ev sahipliği yapmasının yanı sıra ne yazık ki 36 kişiye mezar olan Ali Rıza Bey Apartmanı hakkında acı gerçekler ortaya çıkmıştı. 2005 senesinde İzmir'de meydana gelen depremde hasar aldığı belirlenen ve bina sakinlerinin bir bölümü tarafından kentsel dönüşüme sokulmak istenen binada çok sayıda sorumsuzluk yaşandğı ortaya çıkmıştı.

İddialara göre binada izinsiz tadilat yapılırken bu tadilata Bayraklı Belediyesi tarafından göz yumulmuş, binanın hem inşaatında hem de inşaat sonrasında çok sayıda usulsüzlük yapılmış, binanın kentsel dönüşüme girmesine ise bazı bina sakinleri tarafından karşı çıkılmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlaması ile Ali Rıza Bey Apartmanı müteahhidi, fenni mesul, inşaat mühendisi, inşaat teknikeri, apartman yöneticisi ve binada kentsel dönüşüme karşı çıkan kişilerin de yer aldığı 29 şüpleli hakkında dava açıldı.

Emlak Haberleri Haberleri