İzmir Depreminde Ağır Hasar Alan 488 Bina Hakkında Yıkım Kararı Çıktı!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem ile İzmir'de ne yazık ki yıkılan binalar olmuş, çok sayıda bina ise hasar görmesi nedeni ile kentsel dönüşüme alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 215 bin binada hasar tespit çalışması yapılırken ağır hasarlı olduğu tespit edilen 488 bina hakkında daha yıkım kararı çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremin ardından bakanlık tarafından 212 bin binada hasar tespit çalışması yapılırken 600 bina ağır hasarlı, 800 bina ise orta hasarlı olarak belirlenmişti.

Depremin en çok etkilediği bölgeler arasında yer alan Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bulunan 488 bina hakkında daha yıkım çalışmalarına başlama kararı alındı. Konu hakkında açıklama yapan İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak depremin üzerinden geçen 5 aylık sürede çalışmaların devam ettiğini belirterek 100 binada yıkım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İZMİR'DE 3 BİN 500 DEPREM KONUTU İÇİN BAKANLIK İHALEYE ÇIKACAK!

Bir yandan depremde hasar alan binaları yıktıklarını belirten Albayrak bir yandan da yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etmeye devam ettiklerini belirterek "Bütün proje alanlarında inşaatlar başladı. Bayraklı Şehir Hastanesi yanında bulunan rezerve alanda ilk etap ihalemizi 397 konut olarak yaptık, bölgede çalışmalar başladı. Bu ay itibarıyla orada 3 bin 500 konutun daha yapım ihalesine çıkacağız" dedi.

Ağır hasar tespit edilen binalarda ilk adım olarak ruhsat işlemleri tamamlanıyor. Ardından ruhsat işlemleri tamamlanan binalarda yıkım aşamasına geçiliyor. Binalarını yıkmak isteyen vatandaşlar kendileri yıkım işlemlerini yapabilirken yine bu işlemi kendisi yapmak isteyen bina sahipleri için İzmir Valiliği yıkım ihalesi düzenleyecek ve bu binaların yıkım işlemlerini tamamlayacak.

Ağır hasarlı binalar hemen yıkım kapsamına alınırken orta hasarlı binalarda ise hak sahiplerine 1 senelik zaman tanınacak. Bu 1 sene içerisinde binasında güçlendirme çalışmalarını tamamlamayanlar için de yine yıkım kararı çıkacak.

Emlak Haberleri Haberleri