İzmir Konutlarının Yapılacağı Bölgenin Zemine İlişkin Uzman Açıklaması 'Zemin Sağlam'

İzmir'de meydana gelen depremin ardından kentte inşa edilecek yeni konutlara dair bazı iddialar gündeme gelmişti.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından kentte inşa edilecek yeni konutlara dair bazı iddialar gündeme gelmişti. Konutlar için belirlenen zeminine ilişkin ortaya atılan iddialara uzmanı yanıt verdi.

Emlak365.com - İzmir'de geçtiğimiz aylarda meydana gelen deprem bölgede binaların yıkılmasına ve ağır hasar görmesinde neden olmuştu.Hasar gören ve yıkılan konutların yerine ise yenilerinin yapılması için girişimler başlamıştı. Yeni konutlar için yer tespiti yapılmasının ardından diğer aşamaların başlaması beklenirken bir iddia gündeme geldi. Depremzedeler için yapılacak konutların fay hattı üzerinde olduğu öne sürüldü.

UZMANI FAY HATTI ÜZERİNDE KONUT İDDİALARINI YANITLADI

Basında ve sosyal medyada sıkça yer alan iddialara ilişkin ise uzmanından açıklama geldi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözbilir yeni konutların yapılacağı alana dair yapmış olduğu konuşmasında Bornova'nın kuzeyindeki kısımda rezerv alanının olduğu kesimlerde ve Şehir Hastanesi'nin olduğu yerde fayların diri fay hattı olmadığını söyledi. Bu bölgelerin İzmir'in en sağlam yerleri arasında yer aldığını ifade eden Sözbilir, Bornova fay hattının ilgili bölgeler için yarattığı bir tehlike olmadığını söyledi.

"Hangi fayları yapılaşmaya kapatacağız. Fayları yapılaşmaya kapatacağımız sınıfın içinde Bornova fayı yok. Çünkü bunlar, deprem üretme olasılığı olmayan faylar. Biz daha çok kırmızı renkli fayları özellikle bunların bile tümüne yapılaşmayla ilgili kısıtlama getirilmeyecek."

Doğu Olmayan Bilgilerle Toplumu Yanlış Yönlendiriyorlar

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Hasan Sözbilir konuşmasında ayrıca fay hattına dair doğru bilgisi olmayan insanların yanlış haberlerle toplumu, devleti, kurum ve kuruluşları yanlış bir şekilde yönlendirdiğini ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri