İzmir TOKİ Deprem Konutları Teslim Tarihi! Murat Kurum Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanıu Murat Kurum katılmış olduğu bir etkinlik kapsamında İzmir deprem konutu projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum konuşmasında konutların teslim tarihini açıkladı.

Depreme Karşı Alınacak Önlemleri Araştırma Komisyonu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye'de depreme yönelik gerçekleştirilen çalışamalar ele alındı. Nüfusun çok büyük kısmının sanayi bölgelerinde ve deprem riski altında yaşadığının ifade edildiği toplantıda hem olası depremlere dair hemde bu depremler adına yürütülen tedbir çalışmalarına ilişkin açıklamalar geldi.

ÇEVRE BAKANI KURUM KONUTLARIN TESLİM TARİHİNİ AÇIKLADI

Toplantıya katılan isimlerden birisi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmasında geçmiş dönemde yaşanan depremlere yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Murat Kurum İzmir depremine değindi. İzmir'de yaşanan ve binaların yıkılmasına neden olan depremin ardından bölgede başlatılan projelere dair bilgi veren Bakan Kurum deprem konutlarının teslim tarihine değindi.

İzmir depremi sonrası kent genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Murat Kurum, çalışmaların en hızlı şekilde başlatıldığını ifade etti. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 bin konut inşa edildiğini ifade eden Bakan Kurum bu konutların Bayraklı ilçesi Adalet, Salhane, Manavkuyu ve Mansuroğlu Mahallelerinde olduğunu söyledi. Toplam 75 bin 400 metrelik alanda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Kurum telim tarihi hakkında konuştu.

Ağustos 2021 Tarihinde Teslim Edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir deprem konutlarının ne zaman teslim edileceğine ilişkin "Yerinde yapılacak bin 444 konut, 208 dükkan ile rezerv alanımızda yapılacak 397 konutumuz olmak üzere toplamda yatırım değeri 800 milyon TL olan bin 841 konutun temel atma törenini Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 22 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirdik. Depremden 10 ay sonra, yani 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle ilk teslimlerimize başlayacağız ve etaplar halinde 5 bin konutun teslimlerini yapacağız" açıklamasında bulundu.

Emlak Haberleri Haberleri