İzmir'de Kentsel Dönüşüm Projeleri Hız Kazandı! Gültepe, Altındağ, Çamdibi ve İzmir Kentsel Dönüşüm'de Son Durum Ne?

Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan İzmir uzun süredir kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sorunlar ile gündeme geliyordu.

Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan İzmir uzun süredir kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sorunlar ile gündeme geliyordu. Bir dönem aldığı yoğun göç nedeni ile yoğun gecekondulaşma yaşanan şehirde özellikle yüksek deprem riski nedeniyle bulunan riskli konut stoku büyük tehlike yaratıyor. Detaylar haberimizde...

Yüksek deprem riski bulunan iller arasında yer aldığı için kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığı İzmir'de ne yazık ki yaşanan sorunlar nedeni ile bir türlü istenen hızda çalışmalar ilerletilemiyordu.



Yaşanan süreçte Limontepe kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından bir iyi haberde Gültepe için verildi.



İZMİR GÜLTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM YENİ İMAR PLANI ONAYLANDI, BORNOVA BELEDİYESİ KENTSEL YENİLEME PLANININ AÇIKLADI!



İzmir'den kentsel dönüşüm konusunda iyi haberler peş peşe geldi.



Gecekondulaşmanın en yoğun yaşandığı bölgeler arasında yer alan Gültepe kentsel dönüşüm projesi için hayati önem taşıyan yeni imar planlarının onaylandığı duyuruldu. Geride bıraktığımız hafta içerisinde de Bornova Belediyesi tarafından kentsel yenileme planı duyurulmuştu.



Gültepe yeni imar planı için askı süreci başlarken itiraz etmek isteyen kişiler için de süreç başlamış oldu. Eylül ayının son haftasına kadar askıda kalacak olan imar planları için yapılacak olan itirazlar 2 ay gibi bir süre içerisinde çözülecek. Belediyenin hedefi en geç 2020 yılının Temmuz ayına kadar süreci tamamlayacak ve kentsel dönüşüme start verilecek.



İZMİR'DE YAPI STOĞUNUN YÜZDE 65'İ RİSKLİ



Yüksek deprem riski olan iller arasında yer alan İzmir'de 2,5 milyon yapı stoku bulunurken bu konutlardan yüzde 65'inin yüksek riskli olduğu belirtiliyor. Her an en az 6,5 şiddetinde bir depremin vurmasının beklendiği İzmir'de bu nedenle kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri