İzmir'e Deprem Konutları Müjdesi! Devlet İzmir Bayraklı'da 3 Bin Konut Üretecek

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası oluşan yaralar sarılmaya devam ediyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası oluşan yaralar sarılmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 6.6 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası 17 konut yıkılmış çok sayıda bina için de yıkım kararı çıkmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremde en çok hasar alan Bayraklı bölgesine 3 bin deprem konutu inşa etme kararı aldı. Detaylar haberimizde...

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin yaraları hızla sarılmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında İzmir'de 17 bina yıkılmış, 71 bina hakkında ise ağır hasarlı olması nedeni ile 71 bin hakkında da ail yıkım kararı alınmıştı.



İZMİR BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ YAKININDA REZERV ALANDA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 3 BİN KONUT İNŞA EDECEK!



Depremin yaralarının sarılması adına çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 kentten görevlendirilerek İzmir'e yönlendirilen 930 personel şehir genelinde yürütmüş oldukları çalışmalar ile 195 binada hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Denetimi yapılan 652 bin bina hakkında 3 bin 828 bağımsız bölümünde ağır hasar, 778 binanın 9 bin 48 bağımsız bölümde ise orta hasar tespiti gerçekleştirildi.



Depremde en çok hasarı alan Bayraklı bölgesinde ağır hasarlı olduğu için acilen yıkılmasına karar verilen 71 binadan 67 tanesinin yıkımı gerçekleştirildi. Bayraklı ilçesi Refik Şevket İnce Mahallesi İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi yanında yer alan Bayraklı ilçe1 milyon 380 bin metrekarelik bölge rezerv alan olarak belirlendi.



Bu alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 bin konut üretilecek ve bu konutlar en fazla 3-4 kattan oluşacak. Depremde oturdukları evi hasar alan kişiler tercihte bulunmaları halinde bu rezerv konutlar üzerinden depreme dayanıklı ev sahibi olma imkanını elde edecekler.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri