Kaçırılmayacak Fırsatlar! TOKİ, Belediyeler ve Bankalar Ucuza Ev Satıyorlar

Konut kredisinde faiz oranları yüksek olsa da çok sayıda kurum, banka, belediye kendisine ait olan konutların satışlarını gerçekleştiriyorlar.

Konut kredisinde faiz oranları yüksek olsa da çok sayıda kurum, banka, belediye kendisine ait olan konutların satışlarını gerçekleştiriyorlar. Bu satışlarda fiyatlar yüzde 40'a varan indirimler uygulanıyor. Bu kapsamda vatandaşlar binlerce TL'lik kar elde etmiş oluyorlar. Kurumların, bankaların ve diğer firmaların satış detaylarını haberimizde derledik.

Kamu kurumları, TOKİ Başkanlığı, belediye başkanlığı, özel bankalar, devlet bankaları ve firmalar kendilerine ait gayrimenkulleri satışa çıkarıyorlar. Satışların çok önemli bir bölümü konut üzerine olurken satışların bir bölümü ihale ile yapıldığından fiyatlar daha indirimli olabiliyor.



1 EV ALANA BİR ARABA BEDAVAYA GELEBİLİYOR



Kurumların ve bankaların ihale ile yapmış oldukları satışlarda fiyatlar normal piyasaya göre yüzde 40'lara varan indirimler olabiliyor.



Bazı satışlarda ihalelere katılanlar kısıtlı olduğunda ilk teklif fiyatlarına satışlar gerçekleşiyor. Bu durumlarda 500.000 TL'lik bir evi 400 bin TL ile 425 bin TL arasında bir değere almak mümkün oluyor. Bu durumda bir ev alana bir ikinci el araba bedava gelmiş gibi oluyor.





TAKSİTLİ SATIŞLARLA KİRA ÖDEYEREK EV SAHİBİ OLMA FIRSATI



TOKİ Başkanlığı'nın güncel satış listesinde yer alan bazı duyurular açım konut satışları.



Açık konut satışlarının en önemli kısmı herhangi bir ön koşul, kura olmadan sadece başvuru önceliğine göre konut satışlarının yapılmış olması. Bu konut satışlarında vatandaşlara aylık 422 TL taksitle 240 ay vadeli konut satışları gerçekleştiriliyor.



2021 yılı itibariyle güncellenen konut satışlarında şuanda Ankara, Çorum ve Denizli için konut satışları bulunuyor. Tüm bu projelerden en az 120 ay en fazla ise 240 ay vade ile konut satışı imkanı bulunuyor. Ayrıca peşinat ödemeleri yüzde 10'dan başlayan fırsatlarla.



TOKİ Günceli Satış Listesi İl İl Fiyatlar için TIKLAYIN





BANKALARIN KREDİ KAMPANYALI KONUT SATIŞLARI



Vakıfbank müşterilerinin kendi banka gayrimenkullerinden almaları durumunda özel bir kredi kampanyası uygulayacağını duyurdu. Bankanın yüzde 20 indirim uyguladığı konutlarda mevcut.



Bunun yanında Türkiye Finans Katılım Bankası'da Ocak 2021 döneminin en düşük faizli kredi kampanyasını banka gayrimenkul satışlarında sunuyor. Banka kendisine ait olan evlerden alınması durumunda yüzde 0.69 ve yüzde 0.79 kar payı oranıyla finansman sağlayacak.



Halkbank, Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası ve diğer bir çok müşterilerinin kendilerinden ev almaları durumunda kredi imkanı sunuyor.



Banka gayrimenkulleri alınmasında bilinmesi gereken bir diğer nokta satışların ihale usulü olması. Bunun anlamı bu satışlarda teklif usulü satılıyor ve satış listeleri sürekkli yenileniyor. Bu durumda vatandaşlar piyasadan daha ucuza konut satibi olabiliyor.





KURUMLAR LOJMAN SATIŞI YAPIYORLAR



Kamu kurumları kendilerine ait kurumsal web siteleri, Resmi İlan Portalı, İl Milli Emlak Müdürlükleri üzerinden kendilerine ait gayrimenkulleri satıyorlar.



Bu satışların tamamı ihale usulü ile yapılıyor. Açık ihale yada kapalı ihale usulü ile gerçekleştirilen satışlarda çok indirimli fiyatlarla ev almakta mümkün daha pahalı almakta. Bunun nedeni bazı konutlar için ihale katılımlarının çok yüksek olması.



Konut stoğu fazla olan yada konut talebi az olan şehirlerde yapılan satışlar ilk tekliflerde satılıyor. Bu durumda vatandaşlar çok uygun fiyatlara ev sahibi olabiliyorlar.



Emlak365.com - ÖZEL HABER

Emlak Haberleri Haberleri