Kahramanmaraş depremi yerle bir etmişti! O il için taşınma kararı verildi

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük deprem 11 şehirde büyük bir yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Depremin vurduğu Adıyaman şehir merkezi için taşınma kararı alındı.

Kahramanmaraş depremi yerle bir etmişti! O il için taşınma kararı verildi... Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde aynı gün peş peşe yaşanan iki büyük depremle büyük bir felaket yaşamıştı. Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin en çok hasar verdiği illerden biri de Adıyaman olarak öne çıkmıştı. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinin en önemli illeri arasında yer alan Adıyaman'da ne yazık ki çok sayıda bina yıkılırken, enkaz altında kalan binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. Bölgede artık arama kurtarma çalışmalarının yerini enkaz kaldırma çalışmaları alırken şehrin baştan inşası için de yeni planlamalar yapılmaya başlandı. 

ADIYAMAN ŞEHİR MERKEZİ İÇİN TAŞINMA KARARI! 

Depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olmasına rağmen yaşanan deprem Adıyaman'da da büyük hasar ve yıkım oluşmasına neden olmuştu. Adıyaman'da çok sayıda binada büyük bir yıkım meydana gelirken yaşanan deprem sonrası şehrin inşası için planlamalar yapılmaya başlandı. Konu hakkında açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç şehir merkezini taşıma kararı aldıklarını duyurdu. 

Kılınç yapmış olduğu açıklamasında "İnşallah şehri yeniden kalkındırma noktasında özellikle kuzeyde, dağın eteğinde TOKİ İnşallah yeni konutlar inşa etmeyi düşünüyor. Yani en azından şu an 30 bin, 50 bin konut düşünülüyor. Daha önce de zaten şehri oraya taşıyalım diye planlamamız vardı. Buraları tarım arazileri. Mümkün mertebe tarım arazilerini kullanmadan jeolojik olarak daha sağlam olan yerlere geçmekte yarar var. Şu anki planlama bu" diyerek şehir merkezinin taşınarak tarım arazilerinin boşaltılacağını duyurdu. 

Emlak Haberleri Haberleri